· 

Zoete aardappel toasties

Zoete aardappel, my favorite! En voor dit veelzijdige gerecht kun je me wakker maken, echt! Ik werd meteen enthousiast toen ik dit idee zag op de site van Mitu Meatless Food. Ik dook gelijk de keuken in en gaf er mijn eigen draai aan met wat ik in huis had. 

Grillen

Je begint met de zoete aardappel. Ik neem één zoete aardappel per persoon. 

Snij de zoete aardappels in plakken van ongeveer een centimeter. Bestrijk de plakken met een klein beetje olie en grill de plakken in een grillpan, op de barbecue of in de oven. 

 

Als je de zoete aardappel plakken in de grillpan bakt of op de barbecue, dan is het een kwestie van in de gaten houden. Ik draai de plakken om, zodra de onderkant een beetje gaat roken. 

Als je de plakken in de oven wilt garen, verwarm de oven voor op 180 graden en laat de plakken zo'n 20-30 minuten garen. 

 

Zodra de plakken zacht zijn, zijn ze gaar. 

Smeersels en Toppings

Er zijn geen regels voor welke smeersels en toppings hier het beste op kunnen. Mitu noemt onder andere oregano als het lekkerste kruid bij zoete aardappel. 

Bekijk hier het recept van Mitu om te zien wat haar favoriete toppings zijn. 

 

Smeersels

 

Ik had Violife Feta in huis en maakt daar een vegan heksenkaas van.

 

Laatst scoorde ik bij de Albert Heijn een zak gemengde peulvruchten, daar maakte ik hummus van. Ik volgde hiervoor mijn basis hummusrecept en daar voegde ik een theelepel komijn aan toe. 

 

Toppings

 

Ik had een bakje kastanjechampignons. Ik nam een grote handvol en bakte dit samen met komijn, knoflook en ketjap. 

 

Verder maakte ik een simpele salade met ijsbergsla, komkommer, tomaat, rode ui, paprika, koriander, pistachenoten, costa ligure pesto en de overige Violife Feta. 

 

Er stond nog een bakje zongedroogde tomaatjes in de koelkast, hier voegde ik wat knoflookpoeder en verse basilicum aan toe.


Ik probeerde beide smeersels met de toppings en oh my god, waarom ontdek ik dit idee nu pas? Zo mega lekker! 

 

 De zoete aardappel toasties zijn ideaal als tussendoortje, als hapje voor bij de borrel, maar ook als onderdeel van een volledige maaltijd. Serveer de zoete aardappel toasties bijvoorbeeld met rijst of met een frisse salade. Eet smakelijk!


Reactie schrijven

Commentaren: 0