· 

Vier vegan dips

De herfst is mijn favoriete seizoen. Ik hou van het koude weer, de donkere avonden en gezellige kaarsjes aan in huis. Mijn huis is in de herfst extra opgeruimd en knus. Dekentjes liggen klaar, nieuwe theesmaakjes zijn gekocht en stoofpotjes staan terug op het menu. De gezelligheid van de herfst leent zich perfect voor dinner parties en borrel avonden met vrienden. 

 

Als je mensen uitnodigt en lekker voor ze wilt koken of samen een fles wijn soldaat maakt, zijn kleine hapjes onmisbaar. Stukjes groente, crackertjes en mini-pita’s met verschillende dips bijvoorbeeld. In dit artikel geef ik je vier dip tips waarvan je er drie zelf kunt maken. Geniet ervan en happy dipping!

1. Tomaat-Basilicum hummus

Ik moet toegeven dat ik deze ook nog wel eens uit de supermarkt haal van het merk Maza. Maar als je de tijd neemt, kun je deze dip heel goed zelf maken. Dat scheelt weer een plastic bakje. Volg dit basis hummus recept en voeg daar 80 gram zongedroogde tomaatjes aan toe en 10 gram verse basilicum en je smaakvolle hummus is klaar.

Deze hummus combineert het beste met stukjes groente. Denk aan paprika, snoeptomaatjes, komkommer, wortel en bleekselderij. 


2. Saté-salade

Deze heb ik laatst voor het eerst gebruikt toen mijn man en ik onze verjaardagen vierden en veel vrienden en familie in huis hadden. Deze satédip viel goed in de smaak, bij zowel vleeseters als vega(n)s.

De satésalade is gebaseerd op mijn homemade satésaus. Volg dit recept en voeg er dan een bakje AH vegan rulstukjes aan toe en een half bosuitje.

Deze dip doet het ook goed als een extraatje bij een bord nasi of als basis voor een tortillawrap met groenten. 

 

Tip: doe deze dip in bladerdeeg en je hebt een vegan satébroodje


3. Vegan Heksenkaas / roomkaas

Mijn familie is groot fan van heksenkaas. Bij ieder familiefeestje of verjaardag staat er heksenkaas op de borreltafel. Ik wist niet meer hoe heksenkaas hoorde te smaken, maar deze vegan versie werd zeker goedgekeurd toen ik een familieborrel hostte.

Volg dit recept. Wel even goed proeven. Als jij vindt dat het nog wat zoeter, zouter, frisser of pittiger mag zijn, voeg dan gerust nog wat agavesiroop/suiker, zout, limoen of peper toe.

Deze dip is erg lekker met een stukje groente, maar ook lekker op een cracker. 


4. Johma Selderij-Appel

Wat was ik blij dat Johma met een stiekem vegan borrel salade kwam. Het staat er niet op, maar na een mailtje met het bedrijf wist ik het zeker: hier zitten geen dierlijke ingrediënten in.

Deze salade op basis van een vegan mayo dressing is ontwikkeld in samenwerking met ProVeg.

Naast het feit dat deze selderij-appel salade altijd op mijn borreltafel staat, vind ik het ook een super lekkere spread voor op de boterham. Als lunch ga ik vaak voor een salade, maar aan het eind van de werkmiddag kan ik een boterhammetje met Johma Selderij-appel goed gebruiken.

Johma Selderij-appel is onder andere te koop bij Albert Heijn. Heb je meer inspiratie nodig voor lekkere en makkelijke hapjes? Kijk dan hier


Reactie schrijven

Commentaren: 0