· 

Vegan omelet van kikkererwtenmeel

Veel mensen kiezen ’s ochtends voor een zoet ontbijt. Een smoothie (bowl) of lekkere soja yoghurt met muesli. Maar soms heb ik juist trek in een hartig ontbijtje. Vroeger (= voordat ik vegan werd) koos ik wel eens voor een omeletje. Lekker met tomaat en champignons erdoor. Maar wist je dat je daar niet per se eieren voor nodig hebt? Echt? Ja! En dat scheelt weer een bende dierenleed. Maar hoe maak ik dat dan? Lees gauw verder!

Eerst even de voordelen op een rij van dit recept. De omeletten die hier uit komen zijn vegan, glutenvrij, sojavrij en notenvrij. Ze bevatten veel eiwitten, zodat je de hele ochtend gemakkelijk door komt. Een kikkererwten-omeletje kan dan ook een goede post-workout maaltijd zijn! Je kunt toevoegen wat je lekker vindt. Ik gebruik in dit recept champignons en tomaat, maar je kunt er ook een uitje door doen en zelfs vegan kaas. 


Nodig

  • 3 el edelgist
  • ½ tl kala namak / zeezout
  • ½ tl kerriepoeder / kurkuma
  • 130 ml water
  • 2 grote kastanjechampignons
  • 50 gram cherry tomaatjes
  • Zwarte peper naar smaak op het eind
  • Kala namak / zeezout naar smaak op het eind

Bereiding

 

Snij de champignons in kleine stukjes en bak deze even kort in een koekenpan. Snij de tomaatjes ondertussen ook aan kleine stukjes. Zet de champignons en tomaatjes even apart.

 

Mix alle droge ingrediënten in een kom en voeg al roerend – met een garde – het water toe. Roer het goed door, totdat er geen klontjes meer in zitten. Proef ondertussen even (nog een voordeel, het is geen rauw ei) en bepaal of er nog wat kruiden bij in moeten.

 

Roer de champignons en tomaatjes door het beslag. Verwarm een beetje olie in een koekenpan en giet het beslag erin (eventueel in twee delen voor twee kleinere omeletjes). Wacht tot de bovenkant droog is en draai de omelet dan voorzichtig om.

 

Serveer met verste tomaatjes en salade. Voeg naar smaak eventueel nog wat zwarte peper en kala namak of zeezout toe.

 

Aankomende zomer gaan mijn man en ik kamperen. Ik ben van plan om een pot met droge ingrediënten van dit recept mee te nemen. Dan hoef ik op de camping alleen nog water en groentjes toe te voegen. Easy (chick) peasy!Reactie schrijven

Commentaren: 0