Hotspot voor je haar: Hair Kath – Vegan Haircare

Het was al zo’n 5 jaar geleden, met mijn bruiloft, dat ik m’n haar voor het laatst had laten kleuren. Ik vind mijn eigen haarkleur mooi genoeg hoor, maar ik wilde nu toch eens wat anders, een warme en natuurlijke kleur. Een kapper die met vegan haarkleuring en producten werkt is lastig te vinden. Mijn schoonzus gaf me de gouden tip: Hair Kath - Vegan Hair Care in Amersfoort. Wel even een stukje reizen, maar volgens mijn schoonzus neemt eigenaresse Katharina echt de tijd voor je en ga je relaxed en met mooie lokken naar huis. Dat leek me wel wat en ik maakte snel een afspraak. 

Katharina keek eerst goed naar welke kleuren er goed bij mijn gezicht zouden passen. We besloten om te gaan voor wat donkerder aan de bovenkant en wat lichter aan de onderkant, met een natuurlijke overloop tussen de twee kleuren, ‘balayage’ heet dit.

Katharina gebruikte haarkleuring van het merk Insight, een vegan en natuurlijk merk met haarkleuring en verzorgingsproducten.

 

Toen Katharina mijn haar kleurde rook de haarkleuring best lekker en helemaal niet chemisch. Katharina vertelde hoe dat kwam: ‘Er zitten natuurlijke ingrediënten in deze haarkleuring, zodat je haar juist gevoed wordt en zo meteen heel zacht aanvoelt. Deze haarkleuring is allergenenvrij’. 

Na het kleuren kreeg ik een Insight haarmasker in. Eentje die de haarkleuring beschermt en ervoor zorgt dat de kleuren langer zichtbaar blijven. ‘Gebruik eens in de zes wasbeurten een haarmasker voor mooie zachte lokken’, adviseerde Katharina.

 

Na het uitspoelen van het haarmasker werd mijn haar geknipt. Ik wilde een volle bos haar waar ik thuis niet veel mee hoefde te doen, behalve een borstel doorheen halen. We besloten om te gaan voor laagjes en ook langs mijn gezicht werd mijn haar in laagjes geknipt. Mijn haar voelde al snel een stuk lichter. 

‘Vind je het leuk als ik er nog even wat krullen in zet?’, vroeg Katharina. Natuurlijk! Ik was erg benieuwd hoe mooi het zou worden. Katharina droogde m’n haar en sprayde het in met een Heat Protection Shield van Insight. Vervolgens krulde ze m’n haar met een grote krultang. Hier legde Katharina bij uit: ‘Mocht je je haar willen krullen, zorg er dan voor dat je een krultang hebt met meerdere hittestanden en begin met een lage stand. Dit is veel beter voor je haar’.

Before

After


Na het kleuren en krullen was dit het resultaat. Een mooie warme kleur, met natuurlijke kleurovergang en met fancy krullen! Ik was er erg blij mee.

 

Mijn man, die op me wachtte in Amersfoort centrum, was aangenaam verrast. ‘Vaker doen’, zei hij en daar ben ik het helemaal mee eens!

Je vindt Hair Kath in Amersfoort vlakbij het winkelcentrum van Vathorst. Voor meer informatie over de producten die Katharina gebruikt, haar werkwijze en voor het maken van een afspraak, verwijs ik je graag door naar Katharina’s website hairkath.nl


Reactie schrijven

Commentaren: 0