Upcycle & DIY

Upcycle & DIY · 27. oktober 2019
Het plasticprobleem is een grote aanslag op onze natuur, maar helaas is dit maar één van de problemen. Wij kunnen met z’n allen een voorbeeld zijn, voor elkaar, maar ook voor bedrijven. Met onze portemonnee laten we zien dat we het anders willen voor een schonere wereld. In deze rubriek laat ik je duurzame alternatieven zien voor vervuilende producten. Met DIY’s, tips en uitleg over waarom we deze alternatieven nodig hebben. Elke duurzame optie is een stap in de goede richting.

Upcycle & DIY · 27. oktober 2019
Een multi-functionele wasbare zak voor groente- en fruit en brood. Ook te gebruiken als waszak voor bijvoorbeeld wasbare wattenschijfjes.

Upcycle & DIY · 27. oktober 2019
Maak je eigen wasbare wattenschijfjes met deze DIY. Makkelijk te maken, handig te gebruiken en leuk om te geven!

Upcycle & DIY · 09. mei 2019
Van het ontstaan van plastic en het plasticprobleem tot aan een heldere en werkbare oplossing.

Upcycle & DIY · 25. februari 2019
5 makkelijk zelf te maken schoonmaakmiddelen voor dagelijks gebruik: wasmiddel voor de gekleurde en de witte was, wasverzachter, afwasmiddel en handzeep. Makkelijk te maken met slechts een paar ingrediënten per middel.

Upcycle & DIY · 05. oktober 2018
Vier duurzame DIY manieren om make-up te verwijderen: met minder verpakkingen en plastic en zonder schadelijke stoffen voor je huid. Maar mèt het recyclen van materialen.

Upcycle & DIY · 18. mei 2018
Wat te doen met je oude jeans? Maak een tas! Hoe je dat doet, lees je hier!

Upcycle & DIY · 03. mei 2018
Heb je er ooit aan gedacht om je oude kleding te doneren? Er wordt meer mee gedaan dan je denkt, zelfs al is het stuk en versleten! En er wordt flink wat CO2 uitstoot mee bespaard! Hoe en wat, dat lees je hier!

Upcycle & DIY · 04. juli 2016
Een goedkope manier om iets nieuws toe te voegen aan je garderobe is iets nieuws maken van je oude kleding. Ook wel upcycling. Eén keer per jaar ga ik door mijn kast op zoek naar kleding of accessoires om iets nieuws van te maken. Vorig jaar vond ik deze sjaal. Ik begon er een beetje mee te vouwen en kwam toen op het idee om er een topje van te maken. Hoe ik dit heb gedaan, kun je hieronder vinden. Dit project was een jaar geleden. De foto's heb ik genomen met mijn toenmalige telefoon, vandaar...