Personal

Waarom je geen perfecte veganist of wereldverbeteraar hoeft te zijn
Personal · 16. februari 2021
Ik sprak er eens over met een vriend. Hij snapte waarom ik vegan was en hij was het op alle fronten met mij eens, maar wilde er zelf niet aan beginnen. Hij vond dat als hij eenmaal aan veganisme zou beginnen, dat hij dan ook moest gaan nadenken over al zijn andere consumptiekeuzes. Hij zou alles perfect willen doen. Hij was bang dat hij zichzelf erin zou verliezen. Ik snap het, maar....

Geen voornemens, wel wensen
Personal · 09. januari 2021
Ja, en toen waren we al ruim een week het nieuwe jaar in. Ik wil jullie alsnog het allerbeste wensen voor 2021. Vooral gezondheid en liefde! Hoe staat het ervoor met de voornemens? Ik doe er zelf niet echt aan. Waar ik wel aan doe? Wensen. Lees verder om te weten wat mijn wensen zijn voor 2021.

Personal · 09. april 2020
In de afgelopen weken was ik erg op zoek naar de structuur die ik had vóór deze semi-lockdown. De structuur die ik had was in één keer weg. Ik mis het normale leven en de mensen daarin nog steeds, maar het nieuwe normaal begint te komen. Dit heb ik te danken aan een aantal nieuwe, gezonde gewoonten voor thuis. Deze gewoonten geven me structuur en het gevoel weer een beetje mens te zijn, als je begrijpt wat ik bedoel. Ik wil ze graag met je delen om je te helpen. Misschien kun je er wat mee.

Personal · 06. december 2019
Soms wou ik dat ik het allemaal gewoon at, gewoon kon eten en dat ik niet die lieve dieren voor me zou zien. Ik voel me soms zo alleen, zo uitgezonderd, omdat ik niet anders kan dan het te laten staan. Een stuk of 50 collega’s drommen naar de eetkarren. Het is ontwikkeldag op mijn werk. Een dag waar we als docenten mogen bijwerken en ontwikkelen. Ik kijk door de rij naar de broodjes die er liggen: mozzarella, eiersalade, gerookte kip, pesto, vis, broodje gezond, filet americain...

Personal · 06. maart 2019
Het leed achter wol wordt niet altijd begrepen, daarom leg ik het in dit artikel even uit. Niet omdat ik dat leuk vind, maar omdat ik het nodig vind. Met een beetje bewustwording over waar wol precies vandaan komt, kun je een positief verschil maken.

Personal · 10. januari 2019
‘Ik ben homo’. Drie woorden die men liever niet wil horen bij de SGP en bij bepaalde kerkgemeenschappen. Je mag het wel zijn, maar dan zonder seksuele relatie. Een ziekte die genezen moet worden, als we de Nashville-verklaring mogen geloven. En dit is mij vroeger ook verteld. Ik heb de verklaring meerdere keren gelezen en ik vind het verschrikkelijk moeilijk om een poging te doen deze zonder oordeel te lezen. Dat lukt me eigenlijk niet. Er niets over zeggen lukt me ook niet.

Personal · 27. september 2018
Het is alweer drie jaar geleden dat ik de keus maakte om geen dieren meer te eten. In dit blog vertel ik je hoe ik tot het besluit kwam om geen vlees meer te eten en wat drie jaar zonder vlees en vis (en 2,5 jaar zonder dierlijke producten) mij allemaal gebracht heeft.

Personal · 27. juli 2018
Het verschil tussen vegan, plantaardig en whole foods plantbased en welke van deze drie op mij van toepassing is.

Personal · 18. januari 2018
'Melk is goed voor elk'. Een leus waar iedere Nederlander mee is opgegroeid. Nadat we klaar zijn met de melk van onze eigen moeder, maken we de rest van ons leven gretig gebruik van de moedermelk van de koe. Klinkt logisch... toch...?

Personal · 27. september 2017
Twee jaar geleden at ik mijn laatste stukje vis. Ik weet het nog, omdat we tijdens een super gezellig familieweekend in een restaurant in Volendam zaten, omdat mijn ouders 35 jaar getrouwd waren. Precies een week ervoor, het laatste stukje vlees. In deze blog vertel ik je hoe ik tot het besluit kwam om geen vlees meer te eten en wat twee jaar zonder vlees en vis mij allemaal gebracht heeft.

Meer weergeven