Personal

Personal · 06. maart 2019
Het leed achter wol wordt niet altijd begrepen, daarom leg ik het in dit artikel even uit. Niet omdat ik dat leuk vind, maar omdat ik het nodig vind. Met een beetje bewustwording over waar wol precies vandaan komt, kun je een positief verschil maken.

Personal · 10. januari 2019
‘Ik ben homo’. Drie woorden die men liever niet wil horen bij de SGP en bij bepaalde kerkgemeenschappen. Je mag het wel zijn, maar dan zonder seksuele relatie. Een ziekte die genezen moet worden, als we de Nashville-verklaring mogen geloven. En dit is mij vroeger ook verteld. Ik heb de verklaring meerdere keren gelezen en ik vind het verschrikkelijk moeilijk om een poging te doen deze zonder oordeel te lezen. Dat lukt me eigenlijk niet. Er niets over zeggen lukt me ook niet.

Personal · 27. september 2018
Het is alweer drie jaar geleden dat ik de keus maakte om geen dieren meer te eten. In dit blog vertel ik je hoe ik tot het besluit kwam om geen vlees meer te eten en wat drie jaar zonder vlees en vis (en 2,5 jaar zonder dierlijke producten) mij allemaal gebracht heeft.

Personal · 27. juli 2018
Het verschil tussen vegan, plantaardig en whole foods plantbased en welke van deze drie op mij van toepassing is.

Personal · 18. januari 2018
'Melk is goed voor elk'. Een leus waar iedere Nederlander mee is opgegroeid. Nadat we klaar zijn met de melk van onze eigen moeder, maken we de rest van ons leven gretig gebruik van de moedermelk van de koe. Klinkt logisch... toch...?

Personal · 27. september 2017
Twee jaar geleden at ik mijn laatste stukje vis. Ik weet het nog, omdat we tijdens een super gezellig familieweekend in een restaurant in Volendam zaten, omdat mijn ouders 35 jaar getrouwd waren. Precies een week ervoor, het laatste stukje vlees. In deze blog vertel ik je hoe ik tot het besluit kwam om geen vlees meer te eten en wat twee jaar zonder vlees en vis mij allemaal gebracht heeft.

Personal · 31. oktober 2016
(scroll down for English).

Personal · 26. september 2016
Het is alweer een jaar geleden. Jemig, wat gaat dan snel. Precies een jaar geleden, op 26 september 2015, at ik mijn laatste stukje vis. Ik weet het nog, omdat we tijdens een super gezellig familieweekend in een restaurant in Volendam zaten, omdat mijn ouders 35 jaar getrouwd waren. Precies een week ervoor, at ik het laatste stukje vlees. Ik hielp mijn schoonzusje met verhuizen en haar schoonmoeder had heerlijke kippasteitjes gemaakt. In dit blog vertel ik je hoe ik tot het besluit kwam om geen...

Personal · 27. augustus 2016
Mensen die zoveel mogelijk dierenleed willen vermijden, gebruiken liever geen leer of andere stoffen waar dierenleed aan verbonden zit. Ook consumeren ze liever geen koeienmelk, eieren en kaas, omdat hier veel dierenleed bij komt kijken. In deze blog vertel ik je wat meer over dat dierenleed.