Food

Hier kun je product reviews, recepten en heel veel informatie vinden om gelijk toe te kunnen passen op jouw levensstijl. Zo heb ik onder ander onderzocht wat gelatine is, welke alternatieven er zijn om gezonder te snoepen zonder geraffineerde suikers en wat het nut is van een sapvastendetox.  


Vier smaken "cheese" cake

08-04-2018

Een voorjaarsschoonmaak? Nee, dat gebeurt bij mij niet echt. Maar waar ik wel enorm zin in krijg als de zon weer begint te schijnen, is bakken! Ik weet niet waarom, maar ik krijg zin in frisse taartjes en zelfgemaakte fruitijsjes. Tijd om zo’n zonnig receptje met jullie te delen. Hier is mijn vier-smaken no-bake en no-cheese “cheese” cake. Enjoy!Meal prep #1: Black Bean Burger Bowl

16-02-1018

Tja, daar gingen m’n goede voornemens… Na kerst wilde ik echt weer gezond gaan eten, maar de slechte gewoontes waar ik inmiddels aan gewend was waren moeilijk te slijten. Door een gebrek aan voorbereiding en door de drukke werkweek aten we ronduit slecht. Te makkelijk. Time for a change!  Om te voorkomen dat ik op drukke werkdagen te impulsief eet, neem ik vaak één ochtend in het weekend om een aantal maaltijden voor te bereiden voor de rest van de week. In deze serie deel ik wat ik maak en hoe het bevalt.

Twee jaar lang vlees noch vis

27-09-2017

Twee jaar geleden at ik mijn laatste stukje vis. Ik weet het nog, omdat we tijdens een super gezellig familieweekend in een restaurant in Volendam zaten, omdat mijn ouders 35 jaar getrouwd waren. Precies een week ervoor, het laatste stukje vlees. Ik hielp mijn schoonzusje met verhuizen en haar schoonmoeder had heerlijke kippasteitjes gemaakt. In deze blog vertel ik je hoe ik tot het besluit kwam om geen vlees meer te eten en wat het mij allemaal gebracht heeft. 

Sapvasten, waarom?

07-02-2017

Sapvasten, ken je dat? Is dat alleen maar sapjes drinken? Nou, er komt wat meer bij kijken. Ik werd het eerst bekend met sapvasten toen ik de film ‘Fat, sick and nearly dead’ bekeek (aanrader!). In deze film verbetert Joe Cross zijn slechte gezondheid met een sapvastenkuur en valt hij genoeg af voor een gezond gewicht. Ik ging op onderzoek uit en schreef eerst een voedingsapp gericht op sapvasten en toen een sapvastenkuur. Maar waarom zou je eigenlijk zo'n kuur doen?Vegan mythbusters

23-01-2017

Ik had ze vroeger ook: vooroordelen. Over mensen die geen vlees eten. En zeker over mensen die dan ook nog eens geen melk, eieren en boter eten. 'Wat eten ze dan?', dacht ik. Er zijn een aantal stereotypen over vegans die niet helemaal kloppen. Ik kreeg ik ze ook wel eens te horen. ‘Dan kun je toch alleen maar sla eten?’. Misschien heb jij ook je voedingspatroon aangepast. Op welke manier dan ook. En kreeg je een soortgelijke reactie. In deze blog zijn drie veelgehoorde vegan myths busted!

Zonder opgeblazen gevoel de feestdagen door

24-12-2016

Wat is een opgeblazen gevoel? Je hebt een opgeblazen gevoel of opgeblazen buik als je buik opzwelt na het eten. Een opgeblazen gevoel heeft wel eens te maken hebben met obstipatie of verstopping. Dit kan veroorzaakt worden door te weinig vezels, water en beweging. Wat kun je doen om een opgeblazen gevoel te voorkomen?

Een oude en een nieuwe hotspot in Zwolle

19-12-2016

Er zijn niet veel plekken in Zwolle waar je geheel vegan kan eten, daarom zijn de plekken waar dat wel kan gelijk mijn favoriete hotspots. Ook omdat de gerechten die ik er geprobeerd heb super lekker zijn! In deze blog vertel ik over twee hotspots in Zwolle waar men graag de moeite voor hun klanten neemt als het gaat om speciale wensen. Three lovely luscious lattes!

28-11-2016

Het is koud buiten! Tijd voor iets warms, tijd voor comfort! Boek, dekentje, bank, kaarsje en een heerlijke warme latte. 

Een paar weken geleden ontdekte ik de latte op een herfstfris terrasje in Zwolle. Ik dacht; dat kan ik ook en ik ging thuis aan de slag. Ik kwam uit op deze drie favorieten. Gekeurd door mijn zus, mijn schoonmoeder en mijn schoonzus. 

Book review: healthy plantbased cooking!

13-11-2016

Ik verbaas me er altijd over hoeveel er mogelijk is op het gebied van plantaardig koken. Het is vaak echt heel simpel. Plantaardig eten is helemaal niet moeilijk! Kijk maar naar de drie plantaardige kookboeken in deze blog.

 

Pumpkin delight

07-11-2016

Yes, het is weer herfst! Herfst betekent voor mij gezelligheid, met een dekentje op de bank genieten van een boek, een kaarsje en in je handen een mok met iets warms. Herfst is ook de tijd van herfstproducten als kaneel en pompoen!

In deze blog laat ik je zien welke drie heerlijke herfstgerechten je kunt maken uit slechts één pompoen!  
Italiaanse vegan pasta pesto

18-10-2016

Fingerlicking treats

12-09-2016

Cactusvijgenshake

05-09-2016


Op deze grijze dinsdag moet ik eigenlijk een aantal schrijfklusjes doen, maar ik heb er nog geen zin in. Meestal werkt het voor mij heel goed om eerst iets compleet anders te gaan doen, zodat ik later op de dag wèl zin heb om toch die klusjes af te ronden. Vaak komt dan tijdens een kop koffie de vraag naar boven 'wat zal ik vanavond eens gaan eten?'.

Voor afgelopen zaterdag had ik samen met Jitske van Schaik een informatieavond georganiseerd voor onze YogiSlank gezondheidscursus. Op deze avond legden we uit waar de cursus uit bestaat en wat men allemaal gaat leren tijdens de cursus. In deze blog laat ik je de recepten zien van het lekkers dat ik maakte voor deze avond: ons eigen bananabread, energy truffles, chocosaus en dadelstroop. Dit alles guiltfree en fingerlicking good

Ooit gehoord van cactusvijgen? Ik tot gisteren niet. Ik liep in de supermarkt en mijn ogen vielen op een pakketje met vijf gekleurde stukken fruit die ik nog nooit eerder had gezien. Die moest ik even proberen. 

De cactusvijg – of in het Engels Prickly Pear – komt uit het middellandse zeegebied. Die van mij komen uit Spanje. Op de verpakking staat netjes aangegeven hoe je de vrucht van haar schil kan ontdoen. 
Vier fijne soorten plantaardige melk

28-08-2016

Mensen die zoveel mogelijk dierenleed willen vermijden, gebruiken liever geen leer of andere stoffen waar dierenleed aan verbonden zit. Ook consumeren ze liever geen koeienmelk, eieren en kaas, omdat hier veel dierenleed bij komt kijken. In mijn vorige blogpost schreef ik over het leed van de melkindustrie. In deze blog laat ik jullie verschillende soorten plantaardige, cruelty-free melk zien. 

Een ijzersterke balansdag

15-08-2016

Zaterdag waren mijn en man en ik met een vriend bij de Efteling. Hoe leuk is het om je weer even kind te voelen in zo'n mooi sprookjesachtig park. Hoewel we veel gezonde snacks bij ons hadden, draaide het toch uit op het eten van veel chips en als afsluiter friet. Nu vond ik dat op de dag zelf niet heel erg hoor, af en toe mag je ook echt wel even zondigen. Het is dan wel goed om de volgende dag pas op de plaats te maken en een balansdag te houden. Hoe ik dat meestal doe, lees je hier.

On the road: healthy hacks

08-08-2016

Als onderdeel van onze staycation zijn mijn man en ik zaterdag een dagje naar Groningen geweest.

 

Om kosten te besparen namen we zelf een aantal snacks mee. Op die manier heb je zelf in de hand wat je eet. En eigenlijk kost de voorbereiding van de snacks nog niet eens een half uurtje. In deze blog zie je hoe je een dagje on the road op een gezonde en makkelijke manier kunt voorbereiden. Granola bars

08-08-2016

Voor een dagje uit naar Groningen schreef ik een blog over gezonde snacks voor on the road. Om er zeker van te zijn wat je in je mond stopt, kun je het beste zelf je snacks voorbereiden. Bijvoorbeeld deze heerlijke vezelrijke granola bars. 

Frisse koolrabi salade

08-08-2016

 

Neem je wel eens een salade mee naar je werk? Of neem je wel eens je eigen gezonde lunch mee voor een dagje uit? Met deze frisse koolrabi salade ben je verzekerd van een lekkere en gezonde lunch.

Kikkererwtenspread

08-08-2016

Voor een dagje uit naar Groningen bereidde ik een aantal gezonde snacks voor. Ik maakte een kikkererwtenspread (geen hummus officieel, want ik had geen tahin in huis). Een makkelijke manier om je broodje of je cracker te besmeren met iets lekkers.(O)mega breakfast

01-08-2016

Zaterdag 23 juli was ik op het food festival van Viva Las Vegas en daar kreeg ik een lezing van diëtiste en auteur Lisa Steltenpool. Het ging onder andere over wat je moet supplementeren als je geen vlees en vis eet. Lisa had het bijvoorbeeld over Omega 3. Omega 3 heb je nodig voor gezonde hersenen, bloedvaten en het hart. Omega 3 zit onder andere in algen. Vissen eten algen en bestaan daardoor voor een deel uit omega 3. Je hoeft niet per se vis te eten om omega 3 binnen te krijgen. Er zijn andere manieren. 

Brownies met zoete aardappel en dadels

26-07-2016

In mijn blog van 25 juli (Snoep GOED) ging het over alternatieven voor snoep. Hierin noemde ik gedroogd fruit zoals rozijnen, abrikozen en dadels. Ook in je baksels kun je goed gebruik maken van dadels in plaats van suiker. Zo vind je hier een recept voor guiltfree brownies gezoet met zoete aardappel en dadels. Enjoy!

Snoep GOED

25-07-2016

Vroeger hield ik erg van snoep. Mijn zusje en ik werkten vroeger samen in een snoepwinkel. Na sluitingstijd ging er regelmatig een grote zak met lekkers mee naar huis. Die zak ging vaak hetzelfde weekend nog helemaal leeg. Ik hield me absoluut niet bezig met de gezondheidsconsequenties van snoep. Ik wist ook niets van wat er verder eigenlijk allemaal in snoep zat. Dat is nu wel anders. Romige champignonsoep (zonder room)

27-06-2016

Doordat ik gisteren iets te enthousiast naar buiten ben gegaan zonder jas (het begon te regenen en te waaien), ben ik nu een beetje verkouden. Na een verfrissende douche besluit ik om de soep van gisteren warm te maken en om er een goed boek bij te pakken.

Lunch: avocado momentje

13-06-2016

Avocado is one of my favourites. Heerlijk met een beetje zout en dan uitlepelen. Als ik een voorraad heb gescoord op de markt, eet ik de week erop elke dag een avocado.

 

Vandaag werkte ik thuis en op een gegeven moment was ik een beetje inspiratieloos. Wat ik in zo'n geval meestal doe is koken. Ik verzamelde de volgende ingrediënten uit mijn voorraadkast: