Beauty

Hier kun je cosmetica reviews en heel veel informatie vinden om gelijk toe te kunnen passen op jouw levensstijl. Zo heb ik onder andere onderzocht welke dierlijke ingrediënten je aan kunt treffen in bijvoorbeeld BB-creams. Verder laat ik je diervriendelijke alternatieven zien, zoals een kokosolie DIY. 


Inecto, you had me at 'hello'

30-10-2017

Heel handig, van die facebookgroepen waar mensen elkaar fijne tips geven. Zo noemde iemand dat het merk Inecto in de aanbieding was bij Kruidvat. En ook dat het merk geen dierlijke ingrediënten bevat. Ik kende het merk niet, maar de tipgever was fan. Met een glimlach stapte ik op de fiets en sloeg ik een voorraadje in. 

5 fantastische vegan cosmeticaproducten

24-10-2016

Wist je dat in veel cosmeticaproducten dierlijke ingrediënten verwerkt worden? Net als bij kleding van dierlijke afkomst, kun je bij cosmeticaproducten ook niet veel zeggen over de herkomst van de dierlijke ingrediënten. Je weet simpelweg niet hoe het beestje behandeld is. 

Om zeker te weten dat deze ingrediënten niet op jouw huid komen, kun je het beste producten kopen met het vegan keurmerk. In deze blog heb ik vijf hele fijne vegan producten voor je op een rij gezet. Diervriendelijke getinte gezichtscreme

18-07-2016

In mijn vorige blog had ik het over dierlijke ingrediënten in cosmetica. Ik kwam erachter dat veel dierlijke ingrediënten mogelijk ook plantaardig kunnen zijn. Dit betekent dat je het nooit helemaal zeker weet. Tenzij je product een Vegan keurmerk heeft.

In deze blog laat ik je twee alternatieven zien voor een getinte dagcrème/BB-cream met het Vegan keurmerk. Ik beoordeel de crèmes op dekking, geur en smeerbaarheid.

Dierlijke ingrediënten in cosmetica

11-07-2016

Ik ben een groot fan van de verschillende BB-creams die de afgelopen tijd op de markt zijn gekomen. Dagcrème met een tintje en met een beetje geluk ook met een zonnefactor. Ik heb van de bekendere commerciële merken BB-creams gebruikt. Fijne producten, geen specifieke klachten over de smeerbaarheid, de geur, de kleur en de dekking, maar erg diervriendelijk zijn ze niet. Hier wil ik bewuster mee omgaan, daarom ga ik op onderzoek uit.

The wonderful world of coconut oil

20-06-2016

Op mijn nachtkastje staat een schattig mini-weckpotje, in de tas die ik altijd meeneem naar m’n werk ligt een klein plastic potje met een schroefdekseltje, op mijn wastafel staat een iets grotere pot met een plastic lepeltje, alle drie gevuld met pure kokosolie.

Waarom dit zo’n handig product is, wat je er allemaal mee kan en wat de positieve effecten zijn, lees je hier.