Beauty

Beauty · 21. oktober 2020
Wanneer ik de school en een lokaal binnen ga of verlaat, moet ik mijn handen desinfecteren met alcohol gel. Niet heel fijn voor mijn handen. Maar, daar heb ik wat op gevonden. Lees hier een review van een verzachtende, reinigende handfoam en een herstellende handcrème. Beide producten zijn van Green People en ze zijn vegan, dierproefvrij en biologisch.

Beauty · 15. februari 2019
Een review van de vegan organic make-up van Inika. Nadat ik al eerder schreef over de Loose mineral foundation en de Bb cream van Inika, probeer ik nu een Long lash mascara, een Cream illuminisor en een Liquid foundation.

Beauty · 05. oktober 2018
Vier duurzame DIY manieren om make-up te verwijderen: met minder verpakkingen en plastic en zonder schadelijke stoffen voor je huid. Maar mèt het recyclen van materialen.

Beauty · 24. augustus 2018
Ik koop niet heel vaak nieuwe producten. Ik maak vaak alles op voordat ik iets nieuws koop. Maar ongeveer twee maanden geleden werd het tijd om iets nieuws te kopen. Ik kocht deze nieuwe producten en nam de tijd om er iets van te vinden voor een eerlijke review.

Beauty · 01. december 2017
Heel handig, van die facebookgroepen waar mensen elkaar fijne tips geven. Zo noemde iemand dat het merk Inecto in de aanbieding was bij Kruidvat. En ook dat het merk geen dierlijke ingrediënten bevat. Ik kende het merk niet, maar de tipgever was fan. Met een glimlach stapte ik op de fiets en sloeg ik een voorraadje in. In de winkel koos ik voor de lekkere geuren argan en kokos. Op de verpakking van de shampoo, de conditioner, de shower cream en de moisture cream staat het volgende: 'We believe...

Beauty · 26. oktober 2017
Wist je dat in veel cosmeticaproducten dierlijke ingrediënten verwerkt worden? Net als bij kleding van dierlijke afkomst, kun je bij cosmeticaproducten ook niet veel zeggen over de herkomst van de dierlijke ingrediënten. In dit artikel 5 producten zonder dierenleed en fijn voor je huid.

Beauty · 18. juli 2016
In mijn vorige blog had ik het over dierlijke ingrediënten in cosmetica. Ik kwam erachter dat veel dierlijke ingrediënten mogelijk ook plantaardig kunnen zijn. Dit betekent dat je het nooit helemaal zeker weet. Tenzij je product een Vegan keurmerk heeft. In deze blog laat ik je twee alternatieven zien voor een getinte dagcrème/BB-cream met het Vegan keurmerk. Ik beoordeel de crèmes op dekking, geur en smeerbaarheid.

Beauty · 11. juli 2016
Ik ben een groot fan van de verschillende BB-creams die de afgelopen tijd op de markt zijn gekomen. Dagcrème met een tintje en met een beetje geluk ook met een zonnefactor. Ik heb van de bekendere commerciële merken BB-creams gebruikt. Fijne producten, geen specifieke klachten over de smeerbaarheid, de geur, de kleur en de dekking, maar erg diervriendelijk zijn ze niet. Hier wil ik bewuster mee omgaan, daarom ga ik op onderzoek uit. Ik wil uitzoeken wat de commerciële producten minder...

Beauty · 20. juni 2016
Op mijn nachtkastje staat een schattig mini-weckpotje, in de tas die ik altijd meeneem naar m’n werk ligt een klein plastic potje met een schroefdekseltje, op mijn wastafel staat een iets grotere pot met een plastic lepeltje, alle drie gevuld met pure kokosolie. Waarom dit zo’n handig product is, wat je er allemaal mee kan en wat de positieve effecten zijn, lees je hier.