Hoi, wat leuk dat je mijn blog bezoekt!

 

Wie ben ik?

 

Mijn naam is Petricia Siepman, docent, Natuurvoedingsadviseur, blogger en oprichtster van deze website. Ik hou van dieren, mensen, koken, eten, schrijven, knutselen, sporten, lezen, nieuwe dingen leren en fashion. Mijn motto? Lief zijn: voor de planeet, dieren, mensen en jezelf.

 

Waarom eco- and animal friendly?

 

Voeding heeft me altijd al bezig gehouden. Als tiener was ik druk met het tellen van calorieën en het vermijden van vetten volgens de schijf van vijf. Later kwam mijn voedingspatroon meer in de buurt van de Voedselzandloper, bedacht door arts Kris Verburgh op basis van recente wetenschappelijke studies.

 

In september 2015 nam ik het besluit om geen dierlijke producten meer tot me te nemen. Ik voelde me niet meer prettig bij het eten van iets wat geleefd heeft en dan dood op je bord ligt. Voor die tijd at ik maximaal twee keer per week vlees. Daarom kostte het me weinig moeite om het helemaal te schrappen uit mijn voedingspatroon.  

Na het zien van de documentaires 'Cowspiracy' en 'Forks over knives' werd mijn besluit alleen maar bevestigd. Hier kwam nog bij dat ik ook voor ecologische redenen geen dierlijke producten meer wilde gebruiken. 

 

De aarde is heel erg belangrijk voor mij. Ik kan huilen bij het zien van een documentaire als 'Before the flood', waar ik een blog over schreef. Ik heb een missie: mensen bewust maken van de milieuproblemen en de aarde gezonder maken. 

 

Bezigheden

 

Ik werk bij The Healthy Heart als voedingscoach en manager. The Healthy Heart is een organisatie die zich inzet voor mensen met hart- en vaatziekten door middel van cursussen en voedingsprogramma's. Met de juiste voeding kunnen hart- en vaatziekten gestopt en zelfs omgekeerd worden! Onze cursussen en voedingsprogramma's zijn gebaseerd op wetenschappelijk onderzoek. 

 

In november 2016 lanceerde ik het onderdeel 'Voedingsadvies' op deze site! Hiermee help ik mensen met gezonder en/of plantaardiger eten op afstand. Verder bied ik ook een 10-daagse detox onder begeleiding, net als meerdere consultmogelijkheden

Verder mocht ik auteur Robert Bridgeman assisteren bij het schrijven van het boek 'Stoppen met vlees'.  

'Stoppen met vlees' gaat over de Nederlandse veeteeltindustrie en vleesconsumptie en de effecten op gezondheid, milieu en dierenwelzijn. 

Voor het boek hebben we gesproken met verschillende specialisten en bekende Nederlanders (o.a. Loretta Schrijver, Guido Weijers, Roos Vonk, Henny Huisman, Karen Soeters, Jaap Korteweg, Mark Kulsdom, Mark Post). 

Het boek is hier te bestellen. Voor meer informatie over het project, kijk op www.facebook.com/stoppenmetvlees.

 

 

Ik hoop dat je op deze blog genoeg inspiratie kan vinden voor een healthy eco- and animal friendly lifestyle. Heb je blog-ideeën, vragen of opmerkingen? Dan kun je een berichtje achterlaten onder contact of mail naar info@plantmadepretty.com.