· 

Kleurige nasi

Dit is een gerecht die vaak door mijn man en ik gegeten wordt: een simpele nasi met verschillende groente. Een ideale maaltijd voor na een drukke werkdag, omdat het zo snel klaar is. Deze nasi heb ik vaak gemaakt en gedeeld op mijn instagram, een aantal mensen vroegen om dit recept en daarom heb ik het hier voor jullie opgeschreven.

 

Eet smakelijk!

nodig

 • 300 gram zilvervliesrijst
 • 2 tl kurkuma
 • 2 tl gemalen komijnzaad
 • 1 rode paprika
 • 2 stengels bleekselder
 • 2 wortels
 • 1 ui
 • 1 teentje knoflook
 • 100 gram zwarte bonen
 • 6 el sojasaus / tamari
 • 50 g cashewnoten
 • een klein bosje koriander
 • peper en zout naar smaak

bereiding

Doe de rijst in een steelpan, voeg de kurkuma toe, samen met een beetje zwarte peper en kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking.

Snij de paprika in kleine stukjes (verwijder de zaadlijsten). Snij de bleekselder en de wortels in kleine stukjes. Snipper het uitje en snij de knoflook in kleine stukjes. 

Verhit een pan en roerbak de ui, knoflook en wortels ongeveer 3 minuten. Voeg het komijnzaad toe. Voeg de paprika, zwarte bonen en de bleekselder toe en roerbak nog ongeveer 3 minuten. Breng op smaak met de sojasaus.

Snij de koriander in stukjes (de steeltjes kun je ook eten) en serveer dit bovenop de nasi, samen met de cashewnoten. Voeg eventueel zout en peper toe naar smaak. Wil je een lekker sausje bij je nasi? Kijk dan hier voor een zelfgemaakte satésaus!


Reactie schrijven

Commentaren: 0