· 

Vegan limoencake

Wie houdt er nou niet van cake. Lekker voor bij de koffie, makkelijk voor als je iets te vieren hebt of ideaal als toetje met een schepje vanille-ijs. Probeer deze smeuïge en frisse cake met limoen. Makkelijk te maken en leuk om te delen. 


nodig

  • 225 gram bloem
  • 1 tl baking soda
  • Snufje zout
  • 200 gram suiker
  • 1 limoen
  • 90 ml vloeibare olie (dus geen kokosolie)
  • 200 ml havermelk (of andere plantaardige melk)

bereiding

Verwarm de oven voor op 160 °C. Bekleed een cakeblik met een bakpapiertje of vet deze in. Zeef de bloem in een grote kom en voeg hier de backing soda, zout en suiker aan toe. Roer dit door elkaar voordat je de natte ingrediënten toevoegt. 

 

Rasp de schil van de limoen (het witte niet meeraspen) en voeg dit toe aan de kom. Voeg ook het sap van de limoen toe. Voeg de olie en de amandelmelk toe en roer goed door elkaar, totdat er geen klontjes meer zijn. Giet het mengsel in de cakevorm en bak dit ongeveer in 55-60 minuten gaar. Prik er met een satéprikker of een breinaald in om te kijken of de cake gaar is (komt de prikker er schoon uit, dan is de cake gaar). Laat de cake minstens een uur afkoelen, voordat je deze uit de vorm haalt. Serveer eventueel met Alpro-vanille ijs en/of fruit. !

 

Tip: vries een paar stukjes cake in. Zo heb je altijd iets lekkers op voorraad. Na een uurtje of twee is een plakje ontdooid, of leg het even in een voorverwarmde oven. 

 

Geniet ervan!


Reactie schrijven

Commentaren: 0