· 

Gevulde zoete aardappel

Zoete aardappel is by far mijn lievelingsgroente. De zoete aardappel is supergezond, want het zit boordevol vezels en vitamine C, B6 en A, kalium, magnesium, calcium en bètacaroteen. Door deze eigenschappen is de zoete aardappel weerstandversterkend, goed voor de ogen, het haar en de huid, goed voor de spijsvertering en de gezondheid van de darmen en werkt het tegen het verharden van de aderen. Verder kun je bijna alles met een zoete aardappel: rauw eten, bakken, poffen, koken, grillen en je kunt het voor zowel zoete als hartige gerechten gebruiken. Ik maakte gevulde zoete aardappel met zwarte bonen, rode paprika en rucola. Ideaal als bijgerecht of snack, of bij de hoofdmaaltijd met gekruide rijst.


nodig

 • 5 grote zoete aardappels of meerdere kleintjes
 • 2 teentjes knoflook per persoon
 • 1 rode paprika
 • 1 rode peper
 • 1 limoen
 • 1 potje/blikje zwarte bonen van ong. 400 gram
 • 1 tl gerookte paprikapoeder
 • 2 tl zout
 • 1/2 tl zwarte peper
 • 2 tl komijn
 • 1 tl kaneel
 • 2 bosuitjes
 • 2 handjes rucola

Bereiding

Verwarm de oven voor op 180 graden. Snij de zoete aardappels in de lengte door de helft en leg ze in een ovenschaal. Laat de zoete aardappels ongeveer een uurtje in de oven bakken.

 

Vervolgens lepel je de zachte inhoud van de zoete aardappels in een kom. Leg de buitenkantjes weer in je ovenschaal en zet dit nog zo'n tien minuten in de oven. 

 

Nu ga je aan de slag met de vulling. 

Snij de teentjes knoflook, de rode peper en de paprika in kleine stukjes en voeg dit toe aan de kom. Voeg nu alle kruiden toe aan de kom. Spoel de zwarte bonen goed af en voeg dit toe aan de kom. Snij de bosuitjes en de rucola in kleine stukjes en voeg ook dit toe, samen met het sap van de limoen. Roer en prak goed door elkaar met een vork. 

 

Schep je vulling in de buitenkantjes van de zoete aardappels. Serveer eventueel met avocado stukjes of met verse kruiden. Eet smakelijk!Reactie schrijven

Commentaren: 0