· 

Naanbrood met knoflook

Het lekkerste wat ik vroeger at bij een Indiaas restaurant was linzensoep met naanbrood. Heerlijk vond ik het. Helaas wordt naanbrood vaak gemaakt met yoghurt, daarom besloot ik om het thuis zelf uit te proberen met sojayoghurt. En dat lukte!

Dit naanbrood staat binnen no-time op tafel en maakt een Indiase maaltijdsoep of curry helemaal af. Met slechts vier ingrediënten is dit het makkelijkste brood ooit!

nodig

Voor 6 grote naanbroden en 8 kleine

  • 270 gram zelfrijzend bakmeel
  • 200 gram sojayoghurt
  • 5 gram zout
  • 2-3 teentjes knoflook

Voeg gerust kruiden/extra knoflook/rode peper toe als je dat lekker vindt.

bereiding

Snij de knoflook in kleine stukjes. Voeg alle ingrediënten samen en kneed het tot een grote bal. Het deeg is goed als het een beetje plakt, net als het plakdeel van een post-it papiertje.

Verdeel het over 6-8 stukken en rol het deeg op een bakpapiertje uit in langwerpige lappen. Als het deeg blijft plakken aan de deegrol, strooi er dan nog wat bloem overheen.

Verwarm een grillpan en zorg dat deze goed heet wordt. Grill de naanbroden ongeveer 2 minuten aan iedere kant of totdat er mooie grilstreepjes ontstaan.

Je kunt ervoor kiezen om je naanbroden met een kruidenolie te bestrijken voordat je ze grilt. Hiervoor neem je een paar eetlepels olie en je doet er je favoriete kruiden bij. Ik heb gekozen voor een mengsel van za’atar en komijn.

 

Heb je geen zelfrijzend bakmeel of gebruik je liever een volkoren of glutenvrije meel variant, voeg dan ongeveer 7 gram bakpoeder toe aan 270 gram meel. Het kan zijn dat je wat extra sojayoghurt nodig hebt als je kiest voor een andere meelsoort.

 

Dit naanbrood kan heel goed bij een lekker Indiaase soep of curry, of als tussendoortje / hapje met een lekker smeerseltje. Deze munt-spinazie pesto bijvoorbeeld. Enjoy!


Reactie schrijven

Commentaren: 0