· 

Indiase linzensoep

Ik hou van Indiaas eten, het liefst eet ik iedere week bij mijn favo Indiase restaurant in Zwolle (Mayur Kitchen). Als voorgerecht neem ik daar altijd de linzensoep, deze is heerlijk kruidig en verwarmend. Om er toch wekelijks van te kunnen genieten besloot ik mijn eigen versie van de Indiase linzensoep te maken. Deze linzensoep is de perfect soul in a bowl, oftewel een lekker bordje comfort food. Samen met eigengemaakt naanbrood en muntpesto is dit een heerlijke maaltijd om samen met je lief relaxt van te genieten.

nodig

Voor 4 personen

 • 1 ui
 • 2 teentjes knoflook
 • 1 cm gember
 • 1 tl komijn
 • 2 tl garam masala / Indiaase kerriepoeder
 • 4 tomaten
 • 2 el tomatenpuree
 • 750 ml water
 • 1,5 groentebouillonblokjes
 • 150 gram rode linzen
 • Peper en zout

bereiding

Snij het uitje en de knoflook fijn. Verwarm een pan en fruit de ui en de knoflook. Voeg de kruiden en de gember toe en fruit dit even mee.

 

Snij ondertussen de tomaten en voeg ze toe aan de pan, samen met de tomatenpuree. Voeg nu ook het water, de groenteboullionblokjes en de linzen toe en breng dit aan de kook. Laat dit zo’n 15 minuten op laag vuur doorkoken.

 

Voeg naar smaak zout en peper toe en pureer de soep. Serveer de soep met een paar lepeltjes muntpesto en met een flink stuk naanbrood. Eet smakelijk!Reactie schrijven

Commentaren: 0