· 

Zoete aardappel curry

Na een drukke werkdag kun je wel een lekker bordje comfortfood gebruiken. Ga dan voor deze verwarmende zoete aardappel curry met eigengemaakte curry paste. Gecombineerd met kurkuma rijst is dit een volwaardige avondmaaltijd met een mooie combinatie van verschillende voedingsstoffen. Maak lekker veel en doe het in bakjes in de vriezer voor een snelle maar gezonde hap voor als je thuiskomt na een lange dag.  

Nodig

(voor 2-3 personen)

 

 • 200 gram zilvervliesrijst
 • Een halve tl kurkuma
 • Een beetje zwarte peper
 • 2 uien
 • 2 tenen knoflook
 • 1 zoete aardappel
 • 200 gram sperzieboontjes
 • 200 gram broccoli
 • 240 gram kidneybonen
 • 250 ml kokosmelk
 • 1 pakje Fairtrade rode curry pasta of maak met dit recept je eigen curry paste

bereiding

Doe de zilvervliesrijst samen met de kurkuma en de zwarte peper in een steelpannetje, voeg twee keer zoveel water toe en breng dit aan de kook. Volg verder de aanwijzingen op de verpakking van de rijst.

 

Snij de uitjes en de teentjes knoflook in kleine stukjes. Snij de zoete aardappel in kleine blokjes, snij de roosjes van de broccoli en snij de stronk in kleine stukjes.

 

Verwarm een pan op het vuur en voeg de ui en de knoflook toe, samen met een scheutje water. Fruit dit totdat de uitjes glazig zijn. Blijf ondertussen scheutjes water toevoegen om te voorkomen dat het aan de pan gaat plakken. Voeg nu de andere groente toe samen met de kokosmelk en de curry pasta. Roer het goed door, voeg eventueel nog een beetje water toe, breng het aan de kook en laat dit ongeveer 20 minuutjes sudderen. Check met een vork of de groenten gaar zijn. Serveer de curry met een rauwkostsalade of met wat schijfjes komkommer en radijs. 

Reactie schrijven

Commentaren: 0