· 

Vegan make-up review: Inika (incl. kortingscode)

Ken jij de natuurlijke, biologische en vegan make-up van Inika al? Ze hebben al vele prijzen gewonnen en noemen zichzelf het gezondste make-up merk ter wereld. 

Ik testte al eens eerder de BB Cream en de Loose Mineral Foundation van dit merk en daar was ik zeer tevreden over. Hoog tijd om ook de rest van mijn make-up garderobe bij Inika te halen. Ik testte voor deze review de Long Lash Mascara, de Cream Illuminisor Gold en de Liquid Foundation Cream. Ben je benieuwd of dit make-up merk iets voor jou zou kunnen zijn? Lees dan snel verder. 

 

Long lash vegan mascara

Toen ik deze mascara voor het eerst bekeek viel het kleine borsteltje me meteen op. Heel fijn, dacht ik. Handig voor de hoekjes. Toen ik de mascara probeerde merkte ik dat m'n wimpers mooi gescheiden bleven en niet aan elkaar gingen plakken.

De mascara heeft een mooie dekking en geeft een mooie open blik.

Ik heb deze mascara naar m'n werk op gehad, tijdens het sporten en ook op de fiets in de motregen. Hoewel dit officieel geen waterproof mascara is, blijft het zitten en loopt de mascara niet uit. Dus geen panda-ogen bij zweet en regen, yes! 

De verpakking van dit product spreekt me ook erg aan. Mooi zwart, clean en sophisticated. 

Organic liquid foundation

Ik probeerde de Liquid Foundation in de kleur Cream (I'm a pale gal). Toen ik de kleur uitzocht zag ik dat de foundation van Inika in allerlei kleuren beschikbaar is en dus ook voor alle huidtinten. 

Meestal gebruik ik op werkdagen niet heel veel make-up. Meestal een bb-cream, mascara en een highlighter. That's it. In het weekend vind het leuk om bij het stappen te gaan voor een full face make up.

Wat me als eerste opviel toen ik de foundation gebruikte is de geur, lekker zoet en bloemig. 

Toen ik deze foundation voor het eerst gebruikte vond ik deze best dun aanvoelen, dit komt denk ik door de oliën. Toen ik de foundation gebruikt had merkte ik dat het heel zacht oogt en aanvoelt.

De foundation geeft een egale medium dekking. Wil je een dikkere dekking, dan kun je een extra laagje aanbrengen of een laagje loose mineral foundation erover heen doen. Ik hou sowieso niet zo van een dikke laag, dus voor mij is dit precies goed. 

Organic cream illuminisor

Het eerste wat me opviel aan dit mooie doosje was het spiegeltje. Super handig om es bij te werken, mocht dat nodig zijn. Ik hou van van een cream highlighter, voor mijn gevoel blijft dat toch beter zitten dan een poeder highlighter. Deze gouden highlighter breng ik aan op de delen van m'n gezicht waar het licht natuurlijk valt: op de buitenkant van mijn jukbeenderen en subtiel op m'n T-zone.

Toen ik deze highlighter voor het eerst gebruikte was ik niet helemaal tevreden over de textuur. Het is een beetje korrelig en brengt niet zo fijn aan. Toen ik deze highlighter uitkoos kreeg ik de tip om een beetje tussen m'n vingers te verwarmen om het vervolgens aan te brengen. Dat werkt wel een beetje hoor, maar dat is niet zo handig als je even snel wilt bijwerken. Terwijl je een beetje tussen je vingers neemt vallen er korreltjes af. Daardoor gaat er product verloren en dat is jammer. 

Dan over de kleur: heel mooi. Ik heb ook wel eens een highlighter gehad die heel erg wit was. Deze past goed bij mijn huidskleur en geeft een mooie subtiele glans. 


Hier draag ik de Inika foundation, highlighter en mascara. 

 


Ben jij overtuigd en wil jij de producten van Inika ook proberen?

Gebruik dan deze kortingscode voor 20% korting  (geldig tot 28 februari 2019): INIKA20

 

 


Reactie schrijven

Commentaren: 0