· 

Meal prep #2: easy lunch prep

Tja, dat heb je soms. Van die drukke weken met weinig tijd. Toch wil je gezond eten en goed voorbereid je drukke week beginnen. Om te voorkomen dat je weer een ongezonde maaltijd uit de kantine haalt of dat je een uur na de lunch weer een knorrende maag hebt en gaat snaaien, kan het handig zijn om je maaltijden van tevoren voor te bereiden. Zo  weet je zeker dat je gezond eet en het bespaart veel tijd. In dit blog lees je welke onderdelen zorgen voor een lekkere, vullende en gezonde lunch prep. 

 

Mijn man en ik wisselen wel eens af in het maken van de lunches. De ene keer prept hij en de andere keer doe ik het. Meestal doen we dit op zondagochtend en meestal bevat het dezelfde onderdelen. Je kunt er natuurlijk alle kanten mee op, maar ik zorg meestal voor minstens 50% groente, 25% peulvruchten en 25% granen aangevuld met kruiden, noten, zaden en/of een klein beetje saus voor een lekkere smaak. 

Ik maakte twee variaties, met en zonder komkommer (mijn man is er geen fan van). 

 

Voor deze vier bakjes gebruikte ik:

  • ongeveer 225 gram ongekookte quinoa
  • een halve tl kurkuma
  • een beetje zwarte peper
  • ongeveer 225 gram geweekte zwarte- en kidneybonen
  • één grote zoete aardappel en twee paprika's, gegrild
  • 100 gram broccoli, gestoomd. 
  • 100 gram komkommer 
  • één eetlepel tahin
  • een klein bosje koriander
  • zeezout naar smaak

Ik kookte de quinoa samen met de kurkuma en de zwarte peper (krachtig tegen ontstekingen). Ik grilde de zoete aardappel en paprika's in de oven gedurende ongeveer 25 minuten op 180 graden. Terwijl de groenten in de oven stonden stoomde ik de broccoli in een stoommandje, dit duurde ongeveer 10 minuutjes. Mijn bonen waren al geweekt, dus dat was een kwestie van over m'n bakjes verdelen. Ik gebruikte de komkommer voor mijn lunchbakjes en de broccoli voor de lunchbakjes van mijn man. Ik hou erg van tahin, daarom maakte ik nog een klein beetje saus met een eetlepel tahin, één eetlepel water een snufje zout en een snufje komijn. Ik maakte de bakjes af met een paar blaadjes koriander en met een snufje zout. 

 

Hopelijk leverde dit blog je inspiratie op voor een gezonde en energieke werkweek. Heb jij nog leuke ideeën voor een mealprep? Laat het me weten en wie weet ga ik de volgende keer aan de slag met jouw idee.  

 

Hier kun je m'n vorige mealprep lezen, een easy dinner prep met zwarte bonenburgers.


Reactie schrijven

Commentaren: 0