· 

Paprikasoep

Een last-minute ideetje nodig voor een heerlijke lunch of voorgerecht tijdens de feestdagen of voor een andere gelegenheid? Ga dan voor deze makkelijke paprikasoep.

 

Nodig

 

- 2 uien

- 2 tenen knoflook

- 5 (rode) paprika's 

- 1 bouillonblokje

- 3 tl Italiaanse kruiden

- 1 tl parikapoeder

- 3 handjes linzen

- garnering: vegan pesto en/of een scheutje kokosroom

 

Variatietip: geen paprika's in huis? Gebruik dan twee courgettes.

 

Bereiding

 

Verwarm een pan op middelhoog vuur. Snij de uien en de knoflook in kleine stukjes. Fruit de ui en de knoflook in een klein laagje water totdat de uitjes glazig beginnen te worden. Voeg kleine scheutjes water toe wanneer de bodem van de pan droog wordt. Snij de paprika's aan stukken en voeg ze toe aan de pan, samen met de Italiaanse kruiden en paprikapoeder. Roer even goed door. Voeg vervolgens een ruime liter water toe aan de pan, samen met het bouillonblokje en de linzen. Breng aan de kook en laat dit nog zo'n 20 minuutjes sudderen. Wanneer de linzen haar zijn ga je nog even met de staafmixer door de pan om een mooie zachte soep te krijgen. Serveer de soep met een paar lepeltjes vegan pesto en/of kokosroom. Ideaal als lunch in een grote kom of als voorgerecht in een wat kleinere kom. 

Fijne feestdagen en eet smakelijk!


Wil je meer paprika-inspiratie? Kijk dan hier voor een heerlijke paprikastoof!


Reactie schrijven

Commentaren: 0