· 

Drie heerlijke handige hapjes

Misschien zag je het al op mijn insta of facebook: mijn lief en ik zijn verhuisd. Sinds 8 oktober is het schilderen, schuren en plamuren geblazen. Dit doen we natuurlijk niet alleen. We hebben hele lieve en kundige behangtrekkers, wandjeswalsers, tegelbeukers, deurenbedekkers, kozijnenkunstenaars, murenmooimakers, spachtelflatsjers, keukenzetters en vloerenleggers. Om de hongerige helpers es goed te verwennen maakte ik deze heerlijke handige hapjes: pizzabroodjes, satébroodjes en appelflappen. Alledrie net ff anders, maar supereasy!

Bij gebrek aan een keuken, kocht ik de ingrediënten die je op de foto ziet. De oven bleef gelukkig bereikbaar. Ik bakte deze hapjes niet helemaal goudbruin gaar, maar net ietsje lichter, omdat ik ze van plan was in te vriezen om later nog eens op te warmen in de oven. De satébroodjes zijn geïnspireerd door de heerlijke saucijzenbroodjes van Renmeisje. Zij gebruikte de AH Vers Plantaardige Burger en voegde er heerlijke kruiden aan toe. Kijk voor haar recept hier.

1. pizzabroodjes

Nodig:

 

 • 1 pakje Koopmans Bladerdeeg Original (vegan)
 • Een pakje tomatenpuree
 • Een ui in kleine stukjes
 • Een beetje Italiaanse kruiden
 • Een zakje Wilmersburger Pizzaschmeltz

Verwarm de oven op 180 graden. Leg de velletjes bladerdeeg op een bakpapiertje en laat ze ontdooien. Prik met een vork wat gaatjes in het bladerdeeg. Smeer vervolgens een theelepel tomatenpuree op ieder vel bladerdeeg. Strooi de Italiaanse kruiden er overheen. Leg een paar stukjes ui op de saus in het midden van het vel bladerdeeg en sluit af met een klein hoopje Wilmersburger Pizzaschmeltz. Vouw de pakketjes dicht door de vier hoeken samen te pakken in het midden. Bak de pizzabroodjes zo'n 15-20 minuten op 180 graden. De Wilmersburger kaas leent zich er heel goed voor om in zo'n pakketje gesmolten te worden. Mocht je in jouw super geen Wilmersburger (AH, Jumbo) kunnen vinden, dan zijn Violife (AH) of Vegan Deli (Ekoplaza) ook lekkere alternatieven. 

2. satébroodjes

Nodig:

 

 • 1 pakje Koopmans Bladerdeeg Original (vegan)
 • 1 pakje AH Vegetarische Basis Rulstukjes (vegan)
 • 1 klein bakje Remia Satésaus kant en klaar
 • een beetje peper

Verwarm de oven op 180 graden. Leg de velletjes bladerdeeg op een bakpapiertje en laat ze ontdooien. Smeer ongeveer een theelepel satésaus op de rechterhelft van ieder vel bladerdeeg. Leg ongeveer een eetlepel rulstukjes op de saus en strooi er wat peper overheen. Maak met een mes wat gaatjes in de linkerhelft van het bladerdeeg. Vouw de linkerhelft over de rechterhelft en druk de randen aan met een vork. Bak de satébroodjes zo'n 15-20 minuten op 180 graden. 

 

Maak je liever je eigen satésaus? Kijk dan hier.

3. appelflappen

Nodig:

 

 • 1 pakje Koopmans Bladerdeeg Original (vegan)
 • Een appel in stukjes of geraspt
 • 1 potje Lotus Speculoos pasta

Verwarm de oven op 180 graden. Leg de velletjes bladerdeeg op een bakpapiertje en laat ze ontdooien. Prik met een vork wat gaatjes in het bladerdeeg. Smeer vervolgens een flinke theelepel speculoospasta op ieder vel bladerdeeg. Leg een hoopje geraspte of gesneden appel in het midden van het bladerdeeg (normaal gesproken vind ik geraspt fijner, maar mijn rasp lag nog ergens in een verhuisdoos). Vouw het vel bladerdeeg dubbel in een driehoekje en druk de randjes aan met een vork. Bak de appelflappen zo'n 15-20 minuten op 180 graden. Door de speculoospasta heb je geen extra suiker nodig en krijg je een heerlijke caramel-achtige appelflap. 


Wat vonden de handige helpers ervan?

Het satébroodje bleek favoriet, met de appelflap op een goede nummer 2. De handige helpers vonden de gedachte van vegan kaas niet zo lekker klinken, maar dat vond ik natuurlijk niet erg, want de pizzabroodjes waren mijn favoriet! #meervoormij


Wil je nog meer ideeen voor lekkere (borrel)hapjes? Kijk dan hier voor vier heerlijke vegan dips!

Zin in zoete bladerdeeghapjes? Kijk dan hier voor drie heerlijke zoete gebakjes!


Reactie schrijven

Commentaren: 6
 • #1

  Irma (donderdag, 22 november 2018 11:37)

  Mijn dochter is gek op speculoospasta, dus dat ene recept gaat ze vast lekker vinden.

 • #2

  Kirsten (donderdag, 22 november 2018 13:04)

  Ziet er superlekker uit. Ik ga ze eens proberen

 • #3

  Petricia (donderdag, 22 november 2018 15:41)

  Wat leuk, Irma en Kirsten! Ik ben benieuwd hoe het in de smaak is gevallen! Liefs

 • #4

  Monique (donderdag, 22 november 2018 18:17)

  Dat ziet er heerlijk uit.

 • #5

  Bonnie (dinsdag, 08 januari 2019 13:03)

  De appelflappen zijn een stuk lekkerder met de speculoos die houd ik er in, en de sate broodjes omg heeeerrrlijkkkk wel met eigen pindasaus gedaan maar was zeker lekker zeg. Dankjewel voor je recepten.

 • #6

  Petricia (dinsdag, 08 januari 2019 13:07)

  Wat leuk om te horen, Bonnie! Eigen pindasaus kan natuurlijk ook heel goed. Goed bezig!