· 

Homemade green ice tea

Genieten jullie ook zo van deze nazomerdagen? Vooral begin deze week scheen het zonnetje zo heerlijk. Het was een perfect temperatuurtje om van de zon te genieten en tegelijk lekker bezig te zijn buiten. Dat heerlijke weer is ook een mooi excuus om van een ijsje te genieten of een lekker gekoeld drankje. Zoals een zelfgemaakte ijsthee. Mijn green ice tea dronk ik afgelopen zomer om af te koelen tijdens de hitte, maar afgelopen maandag maakte ik deze om de zomer nog net even wat langer in m'n bol te houden.  

Nodig voor 1 liter:

  • 1 liter water
  • 3 groene theezakjes (ik gebruikte die van FairTrade met granaatappel)
  • 1 citroen
  • ijsblokjes
  • agavesiroop naar smaak

Bereiding:

 

Breng het water aan de kook en giet het in een kan. Laat dit heel even afkoelen en voeg dan de theezakjes toe. Dit doe ik niet gelijk als het water gekookt heeft, omdat groene thee het beste smaakt als het gezet is op 80 graden. Laat de thee 3-5 minuten trekken. Knijp het citroensap uit (vang de pitjes op) boven de kan. Voeg een paar eetlepels agavesiroop toe. Wel even proeven tussendoor of het zoet genoeg is voor jou. Laat het afkoelen, voeg ijsblokjes toe en serveer met een paar schijfjes citroen. 

 

Pak er nu een boek bij, plof neer (in je tuin/op je balkon) en ga lekker genieten van een portie me-time!

 

Reactie schrijven

Commentaren: 0