· 

Beauty and cosmetics haul

Ik koop niet heel vaak nieuwe beauty producten. Ik maak vaak alles op voordat ik iets nieuws koop. Maar ongeveer twee maanden geleden werd het tijd om iets nieuws te kopen. Ik kocht zes nieuwe producten en nam de tijd om er iets van te vinden voor een eerlijke review. Ik kocht een coral lipbalm, een serum, een BB-Cream, een cleanser, een moisturizer en een konjac sponsje. 

1. Crazy Rumors Hibiskiss - Coral

Deze HibisKiss lipbalm in de kleur Coral van Crazy Rumors ruikt heerlijk, lekker zoet. Verder smeert de lipbalm goed uit. De lipbalm geeft een mooie, lichtrode kleur, maar blijft niet heel lang zitten. Dit vind ik niet heel erg hoor. Stop deze lipbalm in je tas en je kunt het makkelijk opnieuw aanbrengen. Deze Coral lipbalm zit vol met natuurlijke en voedende ingrediënten. De kleur is gemaakt met minerale kleurpigmenten voor een zacht rode kleur. Ik wil er hier nog een paar van bestellen, want deze is zo klein, ik vergeet vaak in welke tas deze ligt. ;)

2. Rio rosa mosqueta face & décolletage firming serum

De Firming Serum van Rio Rosa komt in een klein formaatje en heeft een handig pompje. Het is de bedoeling dat je dit serum gebruikt nadat je je gezicht schoon hebt gemaakt. Dit serum heeft een fijne smeerbaarheid en voelt superzacht aan. Na het aanbrengen voelt het niet plakkerig aan. Verder trekt dit serum vrij snel in. Ik heb dit serum ook in de ochtend uitgeprobeerd, maar ik merkte dat ik in de ochtend meer behoefte heb aan een getinte dagcreme of BB-cream. Meestal bracht ik dit serum 's avonds aan na het schoonmaken van mijn gezicht, als een soort nachtcrème zeg maar. Ik geloof eerlijk gezegd niet echt in het 'firming' gedeelte en daar heb ik ook niets van gemerkt. 

3. Inika organic BB-cream

Ik bestelde deze BB-Cream in de kleur Nude. Een BB-cream is een gezichtsverzorgende crème en een foundation in één. Ik hou persoonlijk niet zo van foundation, omdat ik daarmee het gevoel krijg m'n poriën af te sluiten. Een BB-Cream is daarom voor mij een ideaal product, omdat je toch een soort foundation kan gebruiken, maar dan een minder zware versie die ook nog es verzorgend is. Deze BB-Cream geeft een natuurlijke uitstraling, het verbergt bijvoorbeeld niet mijn zomersproetjes, maar egaliseert m'n gezicht wel. Na het aanbrengen voelt mijn huid redelijk normaal aan, niet super zacht, maar ook niet droog. Met een dagcrème eronder smeert deze BB-Cream beter uit. Wanneer ik een droge huid heb is deze BB-Cream niet heel fijn, dan wordt mijn droge huid en eventuele huidschilfertjes juist gehighlight. Redelijk tevreden, maar niet voor iedere dag in mijn geval.

4. Rio rosa Mosqueta cream cleanser

Voor het gebruik van deze Cream Cleanser maak je je gezicht eerst een beetje vochtig. Dan doe je een klein beetje cleanser op je vingertoppen en masseer je het in je huid. Vervolgens pak je een nat wattenschijfje of nat katoenen doekje en wrijf je je huid zachtjes schoon. Hierna maakte ik mijn gezicht nog een keer schoon, maar dan met alleen water. Na gebruik voelde mijn huid niet droog en super zacht. Ik heb niet heel veel nodig om make-up en vuil van de dag te verwijderen. 

 

Deze cleanser komt in een handzaam formaat en ruikt niet. Dat vind ik een dikke plus, want mijn huid reageert meestal niet zo goed op parfum. 

 

5. Aubrey Organics Every day basics moisturizer

Mijn huid kan een beetje vettig zijn, met name bij de T-zone. Deze Aubrey moisturizer is bedoeld voor de normale tot vette huid. Daarom dacht ik dat dit een goede moisturizer zou zijn voor mij. Bijna alle ingrediënten zijn van biologische oorsprong en het eerste ingrediënt is aloë vera. 

Na ongeveer een week gebruik, merkte ik dat mijn T-zone egaler werd en bijtrok bij de rest van mijn huid. Mijn wangen kunnen soms droog worden bij een product voor de normale tot vette huid, maar dat was bij deze moisturizer niet het geval. 

 

Tijdens en net na het aanbrengen van de moisturizer is er een redelijk sterke lavendel geur te ruiken. Ik weet niet zo goed of ik het een prettige geur vind en ik vraag me af of mensen om mij heen dezelfde geur kunnen ruiken. Mijn man zegt het wel te kunnen ruiken, maar dat het na een paar uurtjes wegtrekt. Oké, dus niet gebruiken als ik kort daarna ergens moet verschijnen. 

 

Door de geur heb ik gemerkt dat ik dit product alleen heb gebruikt wanneer ik de deur niet uit hoefde. Omdat ik eigenlijk een product wilde die ik altijd kan gebruiken, vergat ik dit product steeds meer. 

 

Dit is een oké product voor mijn huid, maar niet geweldig door de geur. 

6. Bamboo Charcoal Konjac Pore refiner

Dit mooie kleine sponsje bevat  actieve kool en minerale klei. Het werkt antibacterieel en schimmelwerend. Gifstoffen en overtollig vet worden geabsorbeerd door de mineralen. Het doosje geeft aan dat het sponsje geschikt is voor all huidtypen. 

 

Voor gebruik maak je het sponsje goed nat en je zult merken dat het sponsje het water opzuigt en heel zacht wordt. Met het sponsje kun je je gezicht ontdoen van make-up, vuil en je kunt je huid er zachtjes mee scrubben. Vanaf het begin was ik erg tevreden over dit kleintje. Na gebruik gooi ik altijd een plens water over m'n gezicht en dan voel ik dat overgebleven huidschilfertjes van m'n gezicht af gaan. En wat er over blijft is een hele zachte huid, die niet trekkerig of droog aanvoelt. Ik moet eerlijk zeggen dat ik het sponsje niet gebruik om m'n oogmake-up eraf te halen en ik gebruik het niet elke dag. Het voelt voor mij niet goed om iedere dag m'n gezicht te scrubben, hoe zacht en licht deze scrub ook is. Ik gebruik het sponsje zo'n twee keer in de week. De Rio Rosa Mosqueta Cream Cleanser gebruik ik dagelijks. 

 

Bij degroenedrogist.nl betaalde ik €8.75 voor de Bamboo Charcoal Konjac Pore Refiner. Een week nadat ik deze kocht vond ik een vergelijkbaar sponsje bij Action voor slechts €1.99. Na gebruik merkte ik geen merkbaar verschil met de duurdere variant, deze van de Action is ietsje groter. 

 

De Konjac sponsjes zijn ongeveer 3 maanden te gebruiken en ze zijn biologisch afbreekbaar. 


De producten in deze review zijn niet gesponsord en gekocht bij degroenedrogist.nl. 


Reactie schrijven

Commentaren: 0