· 

Vier smaken "cheese" cake

Een voorjaarsschoonmaak? Nee, dat gebeurt bij mij niet echt. Maar waar ik wel enorm zin in krijg als de zon weer begint te schijnen, is bakken! Ik weet niet waarom, maar ik krijg zin in frisse taartjes en zelfgemaakte fruitijsjes. Tijd om zo’n zonnig receptje met jullie te delen. Hier is mijn vier-smaken no-bake en no-cheese “cheese” cake. Enjoy!

Voor deze cheese cake heb je geen oven nodig. Wat heb je wel nodig?

 

 Voor de bodem:

 •  300 gram noten (ik gebruikte pecannoten en walnoten)
 • 100 gram gedroogde dadels in stukjes
 • 2 el kokosolie
 • Een half vanillestokje
 • Een tl cacaopoeder voor de kleur
 • Snufje zout

 Voor de vulling:

 • 50 gram aardbeien
 • 50 gram kersen
 • 50 gram blauwe bessen
 • 50 gram mango
 • 4x 40 gram geweekte cashewnoten (5 minuten in heet water)
 • 4x 40 gram kokosolie
 • 4x 20 gram maple syrup / agave syrup
 • 4x 15 gram dadels in kleine stukjes
 • 4 snufjes zout

Bereiding:

 

Bedek de bodem van een springvorm met bakpapier.

 

Schraap het halve vanillestokje leeg en doe het in de keukenmachine samen met de andere ingrediënten voor de bodem. Hak alles fijn. Spreid het mengsel uit over de springvorm en druk goed aan met een lepel. Zorg dat alle hoekjes en gaatjes opgevuld zijn, zo blijft het goed samen plakken. Zet dit in de koelkast.

 

Ondertussen maak je de vulling. Doe eerst de aardbeien, met 40 gram geweekte cashewnoten, 40 gram kokosolie, 20 gram maple syrup, 15 gram dadels en een snufje zout in de keukenmachine en meng totdat het een glad mengsel is (dit kan ook met een blender).

Ik vouw stukjes bakpapier strak op en gebruik het als schotjes voor de vier smaken, ik gebruik kleine satéprikkertjes om de schotjes op hun plek te houden. Spreid het mengsel uit over een kwart van de bodem en verdeel het goed. Doe hetzelfde met de andere drie smaken. Zodra de vier mengsels goed verdeeld zijn, verwijder je de stokjes en de schotjes.

 

 Zet het ongeveer een uur in de koelkast.

 

Het resultaat is een mooie stevige vulling. Het valt niet uit elkaar als je het snijdt. Maak de taart af met wat vers fruit, kokos of noten. Of pureer wat fruit en smeer het als een topping over de taart.

 

Veel variaties zijn mogelijk. De vulling is ook mogelijk met één of met twee smaken, deze zijn wat makkelijker te doen dan vier smaken.

 

Een pompoen/aardbeitaart bijvoorbeeld (wel de pompoen even gaar roosteren of stomen)!


Reactie schrijven

Commentaren: 0