· 

Vegan mythbusters

Ik had ze vroeger ook: vooroordelen. Over mensen die geen vlees eten. En zeker over mensen die dan ook nog eens geen melk, eieren en boter eten. 'Wat eten ze dan?', dacht ik. Er zijn een aantal stereotypen over vegans die niet helemaal kloppen. Ik kreeg ik ze ook wel eens te horen. ‘Dan kun je toch alleen maar sla eten?’. Misschien heb jij ook je voedingspatroon aangepast. Op welke manier dan ook. En kreeg je een soortgelijke reactie. In deze blog zijn drie veelgehoorde vegan myths busted!

Vegans eten als konijnen; alleen maar sla en wortels

Alleen maar sla en wortels? Nee hoor. Ik zou het er voor over hebben om dieren te sparen, maar alleen maar sla is echt niet nodig en ook veel te eenzijdig trouwens. Ik eet echt wel eens een patatje. Heerlijk toch? Moet echt wel kunnen. Ik hou erg veel van taart en die maak ik regelmatig. Een heerlijke vegan aarbeienkwarktaart of een mangotaart? Dat sla ik echt niet af! Hetzelfde geldt voor chocola. Vooral de pure varianten van Tony Chocolonley! Of Oreos! Allemaal vegan.

 

Wil je weten wat ik zoal eet? Kijk eens bij de recepten op deze pagina.

Vegans willen anderen koste wat het kost overtuigen van hun levensstijl

Veel mensen hebben het idee dat vegans hardcore milieuactivisten zijn die niets anders doen dan mensen proberen te overtuigen van hun leefwijze. Dat hoeft helemaal niet zo te zijn. Tuurlijk, ze bestaan, maar de meeste vegans die ik ken zijn gewoon lief voor alles en iedereen. Ze leven met liefde voor mens, dier en planeet en dat zijn fijne mensen om bij in de buurt te zijn. Ze denken bewust na over eten, over het behoud van de planeet en over dierenwelzijn.

 

Als het onderwerp van dierenwelzijn, milieu of gezondheid in combinatie met het eten van vlees aan bod komt, ja, dan geven ze zeker hun mening. En als je doorvraagt, krijg je meer te horen, want de meeste vegans weten waar ze het over hebben. Maar koste wat het kost overtuigen? Nee hoor. Het gaat juist om de gedachte dat iedereen zijn eigen keuze moet mogen maken over wat hij wil eten en waarom. 

Vegans zijn hippies met geitenwollensokken

Ze zijn er zeker wel, vegan hippies, maar dat betekent niet dat alle vegans hippies zijn. Alle vegans die ik ken dragen gewone schoenen, geen sandalen, ze dragen gewone spijkerbroeken, brillen en jurkjes. Ze zijn zelfs fashionforward en de vegan vrouwen die ik ken dragen echt geen bergschoenen en afritsbroeken. Het zijn mooie, zelfverzekerde vrouwen die zich op en top vrouwelijk kleden.

 

Het is vaak niet te zien wanneer iemand vegan is. Wat ik wel grappig vind is om een vegetariër/vegan te herkennen in de supermarkt op het moment dat de boodschappen op de band worden gezet. Bij de soja yoghurt denk ik ‘hmmm misschien’, bij de hummus denk ik ‘kan zo maar’, bij de Tivall balletjes ‘nice, vegetariër’, maar bij de Wilmersburger kaas denk ik ‘kan niet missen’. 

En verder?

Mocht je dit lezen en aan de slag willen met een plantaardig(er) voedingspatroon. Dan kan ik je helpen. Kijk is in de service webshop voor de verschillende mogelijkheden. 

Reactie schrijven

Commentaren: 0