· 

Vijf fantastische vegan cosmeticaproducten

Een plantaardig leven is erg belangrijk voor vegetariërs en veganisten. Hier hoort onder andere ook bij dat vegetariërs/veganisten liever geen leer gebruiken of andere stoffen waar dierenleed aan verbonden zit. Wist je dat in veel cosmeticaproducten dierlijke ingrediënten verwerkt worden? Net als bij kleding van dierlijke afkomst, kun je bij cosmeticaproducten ook niet veel zeggen over de herkomst van de dierlijke ingrediënten. Je weet simpelweg niet hoe het beestje behandeld is. Bij massaproductie van goederen waar dierlijke ingrediënten in verwerkt zijn, gaat het vooral om snel en veel produceren. 

Een aantal veelvoorkomende dierlijke ingrediënten in cosmetica zijn lanoline (wolvet van schapen), bijenwas, collageen (uit vissen), glycerine (uit dierlijke vetten en botten), (iso)stearinezuur (een vet van koeien, varkens, schapen en mogelijk van honden en katten uit asielen) en glycerine/glycol/glycerol (uit dierlijke vetten en botten). Hier schreef ik al over in een eerdere blog post. Om zeker te weten dat deze ingrediënten niet op jouw huid komen, kun je het beste producten kopen met het vegan keurmerk. 

Hieronder hebben ik vijf hele fijne vegan producten voor je op een rij gezet. 

1. Eco Cosmetics Getinte Dagcrème met SPF 15

Deze gezichtscrème met een tintje is helemaal natuurlijk en draagt het vegan keurmerk. De crème smeert lekker uit en plakt niet. De dekking van het tintje vaagt vlekjes op je gezicht weg en geeft een egale teint. De Eco Cosmetics Dagcrème heeft een aangename frisse geur. Dagcrème met een SPF is van belang om je gezicht en hals te beschermen tegen huidveroudering en huidziekten. Eco Cosmetics Getinte Dagcrème is te koop bij DeGroeneDrogist.nl.

 

2. Salt of the Earth Natural Deodorant

Deze 100% natuurlijke en parfumvrije deodorant is gemaakt van Kalium Aluin. Een mineraal zout dat ervoor zorgt dat vieze geurtjes voorkomen worden en verdwijnen. Maak voor gebruik de steen nat en na gebruik droog, zo gaat de deodorant langer mee. Als je deze deodorant in de ochtend gebruikt, heb je er de hele dag profijt van. De deodorant is voor zowel mannen als vrouwen te gebruiken. Ook te verkrijgen in sprays. Deze deodorant heeft meerdere prijzen gehad, waaronder een beste natuurlijke deodorant in ‘The Green Parent Awards’. Salt of the Earth Natural Deodorant is te koop bij DeGroeneDrogist.nl

3. Paul Penders Natural Mascara

Paul Penders Natural Mascara komt in een mooie kleine verpakking. Het borsteltje is klein genoeg om je wimpers ook te bedekken in de hoekjes voor een mooie grote oogopslag. Deze mascara bevat geen kunstmatige stoffen die je wimpers hard en droog maken. Je wimpers blijven de hele dag zacht aanvoelen. De mascara blijft goed zitten en ’s avonds kost het weinig moeite om het eraf te halen. De mascara bevat 22 verschillende kruiden en dat zorgt voor een prettige geur. Paul Penders Natural Mascara is te koop bij DeGroeneDrogist.nl

4. Inika Mineral Foundation SPF 15

De ideale mineral foundation voor een egale en matte teint. De mineral foundation is goed te gebruiken over een getinte dagcrème. Inika Mineral Foundation bevat zelfs een zonbeschermende factor. Het is te gebruiken als poeder, concealer en foundation in één. Met je borsteltje bepaal je gemakkelijk hoeveel dekking je wilt hebben. Het dekt vlekjes en geeft een natuurlijke uitstraling. Dit product is bekroond met “The Green Parent Natural Beauty award Gold” in 2015. Inika Mineral Foundation SPF 15 is te koop bij DeGroeneDrogist.nl

5. Coffee & Olive Facial Scrub van Lekker in een Potje

Waar koffie goed voor is? Voor je huid natuurlijk. Dat dacht Dewi van de Waeter van Lekker in een Potje ook. Ze bedacht een Coffee & Olive Oil Facial Scrub. Bij het openen van het blikje ruikt de scrub heerlijk naar koffie. Voor gebruik maak je je gezicht nat en neem je een theelepeltje scrub. Dit masseer je in op je gezicht (neem eventueel gelijk je handen mee). Oude huid wordt weggescrubt door de koffie en de olijfolie laat je huid babyzacht aanvoelen. De cafeïne zorgt er ook nog eens voor dat wallen en kringen onder je ogen vervagen. Ook te gebruiken als bodyscrub. De Coffee & Olive Oil Facial Scrub is te koop bij LekkerineenPotje.nl.  


Meer weten over dierlijke ingrediënten in cosmetica? Klik hier.

 

Je kan ook zelf aan de slag met kokosolie als huidverzorging. Weten hoe? Klik hier


Reactie schrijven

Commentaren: 0