· 

Finkerlicking treats

Voor afgelopen zaterdag had ik samen met Jitske van Schaik een informatieavond georganiseerd voor onze YogiSlank gezondheidscursus. Op deze avond legden we uit waar de cursus uit bestaat en wat men allemaal gaat leren tijdens de cursus. We legden uit hoe de YogiSlank app werkt en we lieten mensen wat lekkers proeven van een paar toprecepten uit de YogiSlank app. In deze blog laat ik je de recepten zien van het lekkers dat ik maakte: ons eigen bananabread, energy truffles, chocosaus en dadelstroop. Dit alles guiltfree en fingerlicking good

Energy truffles

Ingrediënten

170 gram dadels, 145 gram verschillende noten, 55 ml kokosolie, 2 el cacaopoeder, 1 el chiazaad.

Voor de buitenkant: #1 kokosrasp, # 2 zonnebloempitten en havermoutvlokken, #3 walnoten en cacaopoeder. 

 

Bereiding

Snij de dadels fijn, doe ze in ze kom en bedek met kokend water. Laat dit 15 minuten staan en haal de dadels uit het water (het water zou je nog kunnen gebruiken om een saus of iets dergelijks zoeter te maken). Doe alle ingrediënten (behalve die voor de buitenkant) in de keukenmachine of blender en maal fijn. Zet het mengsel even in de koelkast. Ondertussen maal je de ingrediënten voor buitenkant #2 en #3 fijn. Rol nu balletjes van het mengsel en bedek de balletjes met de verschillende buitenkantjes. Zet de balletjes een uurtje in de koelkast en smullen maar. Je kunt de truffles ook goed in de vriezer bewaren. Lekker voor tussendoor!

Bananabread

Ingrediënten

1 tl kokosolie, 3 rijpe bananen, 50 gram gedroogde dadels zonder pit, 3 el chiazaad, 150g boekweitmeel, 2 tl wijnsteenbakpoeder, 2 el geraspte kokos, 1 el gebroken lijnzaad, 2 el zonnebloempitten, een handje walnoten, een handje rozijnen, een halve appel, 2 handjes blauwe bessen (bevroren), 1 tl zeezout. 

 

Bereiding

Doe het chiazaad in een kommetje en voeg 9 el water toe. Dek dit af en laat het 15 minuten staan. Vet een bakblik (24 cm) in met kokosolie. Verwarm de oven voor op 180 graden. Snij de dadels even fijn en doe ze in de keukenmachine. Doe de bananen, het chiazaadpapje, het meel en het bakpoeder in de keukenmachine. Mix dit goed tot een glad papje. Doe het papje in een kom en doe de kokosrasp, de pitten, het lijnzaad, de noten en het zeezout erbij. Roer dit goed door. Was en snij een appel door de helft en snij het in stukjes. Voeg het toe aan het mengsel. Voeg de blauwe bessen er aan toe samen met het handje rozijnen. Roer alles goed door elkaar en lepel het in de bakvorm. Zet in de oven gedurende 45-50 minuten.

Nadat het bananenbrood uit de oven komt, zet ik het vaak even op z'n kant of op z'n kop, om het stoom aan de onderkant van het brood de ruimte te geven. Het brood is goed als het nog wat plakkerig is aan de binnenkant. 

Dadelstroop en chocosaus

Het is erg lekker om het bananenbrood extra feestelijk te maken. Dit doe ik vaak met een dadelstroop. 

 

Ingrediënten

125 gram ontpitte dadels (zonder fructosestroop) en 150 ml heet water.

 

Bereiding

Doe de dadels in een kom. Giet het water erover heen en dek de kom af. Laat dit ongeveer 15 minuten staan. Doe de dadels en het water in de keukenmachine en meng tot een glad papje. Deze stroop is ook heel goed te gebruiken in plaats van caramelsaus over een toetje of pannekoeken. Het smaakt net zo zoet, maar dan minder slecht door de vele vezels. 

 

Ik maakte ook een chocosaus - een variatie op de dadelstroop. Ik deed hetzelfde als hierboven, maar dan voegde ik er 3 theelepels cacaopoeder aan toe. Ik lengde het papje nog even aan met wat extra water en sprenkelde het over het bananenbrood. 

Reactie schrijven

Commentaren: 0