· 

Vier fijne soorten plantaardige melk

Mensen die zoveel mogelijk dierenleed willen vermijden, gebruiken liever geen leer of andere stoffen waar dierenleed aan verbonden zit. Ook consumeren ze liever geen koeienmelk, eieren en kaas, omdat hier veel dierenleed bij komt kijken. In mijn vorige blogpost schreef ik over het leed van de melkindustrie. In deze blog laat ik jullie verschillende soorten plantaardige, cruelty-free melk zien. 

1. Oatly! €1,89 Jumbo

 

Een zacht romige drink. Deze havermoutdrink is ongezoet, maar het smaakt wel een beetje zoet van zichzelf. Qua kleur en textuur lijkt het op echte melk. Deze haverdrink is 100% plantaardig en er zitten havervezels in. Aan deze drink zijn calcium en vitaminen (B12, D2) toegevoegd. Van deze drink bestaat er ook een choco variant en een mango variant. Beide heel erg lekker. Ik zal later nog eens een review schrijven van plantaardige choco drinks. 

2. Alpro Coconut €2,15 Albert Heijn

 

Deze drink bestaat uit onder andere water, kokosnootmelk en rijstmelk. De kokosnootmelk komt subtiel naar voren en geeft het een fijne zoete smaak. Dorstlessend en lekker om zo te drinken. Aan deze drink zijn calcium en vitaminen (B12, D2) toegevoegd. De kokosnootmelk en de rijstmelk zorgen voor de eiwitten. Er bestaat ook een choco variant van. Als het buiten wat kouder wordt zal ik die eens proberen. 

3. Soya Soleil €0,89 Jumbo

 

Ook deze plantaardige drink is lekker zoet, maar niet zo zoet als Alpro Coconut. Aan deze sojadrink zijn calcium en vitaminen (B2, B12, D) toegevoegd. Aan deze drink is geen suiker toegevoegd. Ook deze drink lijkt qua kleur en textuur veel op dierlijke melk. Deze drink is lekker om zo te drinken en ook om te gebruiken voor je ontbijt. 

4. AH zachte amandeldrink €1,49 Albert Heijn

 

Zacht is deze drink zeker. De amandelsmaak komt subtiel door en smaakt lekker, maar toch neutraal. Deze drink is wat dunner dan de andere varianten, maar voor de smaak en het gebruik maakt dit niet uit. Aan deze drink is geen suiker toegevoegd. Deze drink is ideaal voor bij je ontbijt. Deze variant met havermout bijvoorbeeld. Ook aan deze drink is calcium toegevoegd. 

Reactie schrijven

Commentaren: 1
  • #1

    Robin Demey (vrijdag, 11 november 2016 00:39)

    De zoete smaak in de kokos komt van de rijst hoor ;-)