· 

Recept: frisse koolrabi salade

Neem je wel eens een salade mee naar je werk? Of neem je wel eens je eigen gezonde lunch mee voor een dagje uit? Met deze frisse koolrabi salade ben je verzekerd van een lekkere en gezonde lunch.

 

 

Ingrediënten

 

1 koolrabi

1 appel

1 stengel bleekselder

1 wortel

een halve komkommer

een halve citroen

een handje zonnebloempitten

een handje rozijnen

olijfolie

peper en zout naar smaak

een paar takjes peterselie

 

Bereiding

 

Schil de koolrabi en snij deze in kleine reepjes. Snij ook het loof van de koolrabi aan kleine stukjes. Was de appel en snij aan kleine stukjes. Was de bleekselder stengel en snij één keer over de lengte en dan in stukjes. Snij de wortel in de lengte door de helft, dan in reepjes en dan in kleine blokjes. Snij de komkommer in kleine blokjes.

 

Doe alles in een grote kom. Voeg een handje (geroosterde) zonnebloempitten en een handje rozijnen toe. Doe er nu twee eetlepels olijfolie bij, samen met het sap van een halve citroen (vang de pitjes op in je hand). Vlak voordat je het serveert kun je peper en zout toevoegen (te vroeg zout toevoegen zorgt ervoor dat het zout het vocht uit de groenten onttrekt en dan blijft er een plas water onderin je kom staan). Maak eventueel af met een takje peterselie. 

 

Mocht je deze salade mee willen nemen voor onderweg of naar je werk, doe de dressing dan in een leeg mosterdpotje. Op die manier verlept je salade niet. 

Reactie schrijven

Commentaren: 0