· 

Recept: brownies met zoete aardappel en dadels

In mijn blog van 25 juli (Snoep GOED) ging het over alternatieven voor snoep. Hierin noemde ik gedroogd fruit zoals rozijnen, abrikozen en dadels. Ook in je baksels kun je goed gebruik maken van dadels in plaats van suiker. Zo vind je hier een recept voor guiltfree brownies gezoet met zoete aardappel en dadels. Enjoy!

 

Ingrediënten

 

2 zoete aardappelen (ong. 500 gram)

70 gram walnoten of hazelnoten

50 gram boekweitmeel/kokosmeel/…meel

6 eetlepels cacaopoeder

1 vanillepeul

1 tl kaneelpoeder

190 gram ontpitte dadels

snufje zeezout

1 handje walnoten

 

Bereiding

 

Verwarm de oven voor op 180 graden. Was de zoete aardappelen, haal evtueel de uiteinden eraf en snij ze in gelijke stukken. Bestrijk ze met wat olie. Zet de zoete aardappelen 20 minuten in de oven, totdat ze zacht zijn.

Snij de dadels in stukjes en doe ze in een kom. Voeg kokend water toe, totdat de dadels onder water staan. Dek dit af en wacht 15 minuten, tot de dadels zacht zijn (dit is zo meteen beter voor je keukenmachine/blender).

Maal de 70 gram walnoten of hazelnoten fijn in de keukenmachine/blender. Voeg het meel, de cacao, het binnenste van de vanillepeul, kaneelpoeder en het zout toe en meng door elkaar.

Voeg ondertussen de zoete aardappel toe en meng goed door elkaar. Hak een handje walnoten fijn en voeg ze toe aan het deeg.

Leg een bakpapier in een ovenschaal en schep het deeg erin. Druk goed aan met een lepel. Zet 30 minuten in de oven. Om te checken of het gaar is, neem je een vork of een prikkertje en steek deze in het deeg. Als de vork/het prikkertje schoon uit het deeg komt, dan is de brownie gaar. Nadat het is afgekoeld snij je het in kleine vierkante stukjes.

 

Zet nu een heerlijke kop thee en neem er een lekker stukje brownie bij, geniet ervan!

Reactie schrijven

Commentaren: 0