· 

Diervriendelijke getinte gezichtscrème

In mijn vorige blog had ik het over dierlijke ingrediënten in cosmetica. Ik kwam erachter dat veel dierlijke ingrediënten mogelijk ook plantaardig kunnen zijn. Dit betekent dat je het nooit helemaal zeker weet. Tenzij je product een Vegan keurmerk heeft.

In deze blog laat ik je twee alternatieven zien voor een getinte dagcrème/BB-cream met het Vegan keurmerk. Ik beoordeel de crèmes op dekking, geur en smeerbaarheid.

Wat ik zoek in een alternatief is een zonnefactor en een tintje. Een beschermende zonnefactor vind ik erg belangrijk, omdat het je huid beschermt tegen huidveroudering, verbranding door zon en huidkanker. De meeste make-up-merken hebben wel een BB-cream of een (getinte) dagcrème met een zonnefactor van 25 of 30.

 

Het tintje in de crème vind ik belangrijk, omdat ik in dat geval zonder al teveel make-up de deur uit kan gaan. Ik heb toch wel vaak het idee dat een foundation je poriën afsluit. Daarom gebruik ik liever niet elke dag een foundation. Ook voor een dagje strand/zwembad is het fijn dat je er toch fris uit ziet en tegelijk beschermd bent, zonder dat je twee producten over elkaar heen hoeft te gebruiken. Verder lijkt het me niet handig om je SPF crème te mengen met je foundation als je in de volle zon zit, omdat je dan minder bescherming hebt tegen de zon. Daarom is een getinte SPF crème voor je gezicht wel handig.

Er zijn veel producten op de markt die voldoen aan mijn twee eisen. Om deze producten nog wat meer te filteren bedacht ik me dat het product 100% natuurlijk moest zijn. Het vermijden van onnatuurlijke ingrediënten is beter voor het milieu en steunt kleinere bedrijven die het moeten opnemen tegen de minder natuurlijke commerciële bedrijven. Verder wilde ik graag betaalbare producten. 

 

Ik kwam uit op de zonbeschermende producten van Eco Cosmetics. Deze gehele productlijn heeft het Vegan keurmerk. Bij www.degroenedrogist.nl bestelde ik ‘Zonnecrème gezicht SPF 30 getint’ (75 ml, €16,50) en ‘Getinte Dagcrème SPF 15’ (50 ml, €15,95). Zoals de naam van de zonnecrème doet vermoeden is deze crème ook echt bedoeld voor in de zon, maar dan alleen voor je gezicht. 

 

Zonnecrème gezicht SPF 30 getint

 

Dekking: om de tint de testen smeer ik het eerst op m’n hand. De kleur past goed bij mijn huidskleur. Op m’n gezicht geeft het een egale, natuurlijke teint. De crème dekt geen vlekjes, maar goed genoeg om de deur mee uit te gaan.

Geur: de geur is lekker zoet en fruitig. Op de verpakking staat het ingrediënt: Rosa Moschata Oil. Dit is olie van de muskusroos. Volgens mij komt de lekkere geur hier van deze olie. Klik op de foto als je de ingrediënten wilt zien. 

 

Smeerbaarheid: toen ik de crème op m’n gezicht smeerde, dacht ik ‘oei, wat glimt het’. En toen ik m’n hele gezicht ermee bedekt had, dacht ik ‘oei, wat plakt het’. Nadat de crème is ingetrokken verdwijnt het glimmende effect een beetje. De crème blijft nog wat plakkerig aanvoelen. Ik denk dat het komt omdat de crème een redelijk dikke structuur heeft. Dit is ook wel begrijpelijk, aangezien het goed moet dekken in verband met de hoge zonbescherming. Doordat de crème redelijk dik is, neemt het wat meer tijd in beslag om mijn hele gezicht en hals in te kunnen smeren.

 

Algemeen: dit is echt een zonnecrème. Ik zou het niet elke dag gebruiken, omdat het best plakt. Het is een goed product voor een middagje strand of terras. Het product is waterproof. Het fijne van een goede zonnecrème met tint is dat je huid er bij het strand of op het terras toch fris en egaal uit ziet. 

 

Getinte Dagcrème SPF 15

 

Dekking: de tint van deze crème lijkt hetzelfde als van de zonnecrème. Op m’n gezicht geeft het een goede dekking. Mijn huid krijgt een mooie egale teint. Vlekjes zijn minder zichtbaar. Ik heb het gevoel dat de getinte dagcrème meer gekleurde stoffen bevat dan de zonnecrème, waardoor de dekking beter is.

 

Geur: ook deze crème heeft een aangename, fruitige geur, hoewel minder aanwezig dan de geur van de zonnecrème. Het ingrediënt Punica Granatum Fruit Water (Granaatappelbloem water), is volgens mij verantwoordelijk voor de lekkere geur. Klik op de foto als je de ingrediënten wilt zien. 

 

Smeerbaarheid: de dagcrème smeert goed uit over m’n gezicht. Het trekt gelijk in, waardoor er geen plakkerige of glimmende laag blijft zitten. Als je deze crème wilt gebruiken voor in de volle zon, moet je er op letten dat je regelmatig een nieuwe laag aanbrengt.

 

Algemeen: ik gebruik deze crème graag voor naar m’n werk. Voordat ik ’s ochtends de deur uit ga, gaat het op m’n gezicht met eventueel een beetje blusher erbij. Voordat ik ’s middags terug naar huis ga, smeer ik nog een beetje op m’n gezicht, zodat ik buiten beschermd ben tegen de zon. Ik zou deze crème, met deze dekking en smeerbaarheid graag zien met een hogere zonnefactor voor optimale zonbescherming voor dagelijks gebruik.

   

Conclusie

 

De zonnecrème wint het op hoge zonnefactor en geur. De dagcrème wint het op de smeerbaarheid en dekking. Beide crèmes gebruik ik graag. De dagcrème gebruik ik dagelijks. Op een zonovergoten terras smeer ik de zonnecrème erop.

 

 

Niet alleen voor je gezicht, maar ook voor de rest van je lichaam heeft Eco Cosmetics veel zonbeschermende producten. Waterproof, voor sporters en voor kinderen. En tot en met een zonnefactor van 50.

 

Ook uitproberen? Voor €0,75 kun je een sample bestellen van beide crèmes: http://www.degroenedrogist.nl/nl/search/sample+eco+cosmetics/.

 

Direct naar de ‘Getinte Dagcrème SPF 15’ (50 ml, €15,95) en ‘Zonnecrème gezicht SPF 30 getint’ (75 ml, €16,50): http://www.degroenedrogist.nl/nl/gezicht/gezichtscremes/getinte-dagcreme/?mode=grid&limit=24&sort=asc&max=20&min=0&sort=asc&brand=755840&filter%5B%5D=43107

    

Bronnen

 

http://sciencelearn.org.nz/Contexts/You-Me-and-UV/Science-Ideas-and-Concepts/What-is-UV

Over UVA, UVB en UVC en de negatieve gevolgen.

http://sciencelearn.org.nz/Contexts/You-Me-and-UV/Science-Ideas-and-Concepts/Vitamin-D-and-UV

Over hoelang je in de zon moet blijven om genoeg vitamine D binnen te krijgen. 5 minuten (voor een lichte, snel roodwordende huid) tot 20 minuten (voor een donkere huid).

http://www.misslipgloss.nl/hoge-spf-bescherming-voor-je-gezicht-1-2/

Blogger MissLipgloss over het belang van een SPF bescherming voor je gezicht.

http://mens-en-gezondheid.infonu.nl/beauty/36890-dagcreme-met-zonnefactor-is-een-creme-met-spf-echt-nodig.html

Over het belang van een dagcrème met een SPF.

Reactie schrijven

Commentaren: 0