· 

Lunch: avocado-momentje

Avocado is one of my favourites. Heerlijk met een beetje zout en dan uitlepelen. Als ik een voorraad heb gescoord op de markt, eet ik de week erop elke dag een avocado.

 

Vandaag werkte ik thuis en op een gegeven moment was ik een beetje inspiratieloos. Wat ik in zo'n geval meestal doe is koken. Ik verzamelde de volgende ingrediënten uit mijn voorraadkast:

 

-       Een handje snoeptomaatjes

-       Een avocado

-       Een grote hand champignons

-       Een handje zonnebloempitten

-       Een ui

 

Bereiding:

Verwarm de oven voor op 180 graden. Snij het uitje in grove halve maantjes, snij de champignons, snij de tomaatjes door de helft, snij de avocado door de helft en snij het vruchtvlees in de schil in blokjes (horizontaal en verticaal sneeën maken met een broodmes). Vet een bakblikje in met een theelepeltje (kokos)olie. Doe de gesneden groente in het bakblik en strooi er een beetje zout en peper overheen. Ik doe er nog een paar beetjes kokosolie tussen en ik meng het goed door elkaar. Vervolgens in de oven 15-20 minuten. Ondertussen neem je een kleine koekenpan. Verwarm de pan op hoog vuur en voeg de zonnebloempitten toe (kan natuurlijk ook met noten of pijnboompitten) en rooster ze totdat ze bruin worden en heerlijk gaan ruiken. Zodra de groenten klaar zijn doe je ze op een bord (met het vocht van de tomaten wat je onderin je bakblik vindt) en serveer het gerecht met de zonnebloempitten. Mocht je het lekker vinden, dan zou je er nog wat sla of spinaziebladeren bij kunnen doen.

 

Wat heb ik hier lekker van geluncht. De tomaatjes waren heerlijk sappig en omdat ik niet veel ingrediënten had gebruikt, kwam de avocadosmaak goed naar boven. M’n dipje was helemaal weg na deze heerlijke lunch. 

Reactie schrijven

Commentaren: 0